Ασθένεια πατάτας Πρασίνισμα κονδύλων
Όταν κόνδυλοι που δεν έχουν ωριµάσει καλά εκτεθούν στον ήλιο, παράγεται χλωροφύλλη, από τα κύτταρα που βρίσκονται κάτω από το περίδερµα και έτσι προκαλείται το πρασίνισµα του εκτεθειµένου τµήµατος. Οι κόνδυλοι αυτοί έχουν επίσης ιδιάζουσα γεύση και µάλιστα µπορούν να αποβούν δηλητηριώδεις. Θα πρέπει να γίνεται καλό παράχωµα, ώστε οι κόνδυλοι να καλύπτονται τελείως και να αποφεύγεται η έκθεση των κονδύλων στον ήλιο µετά την εξαγωγή τους από το έδαφος.