Συντήρηση πιπεριάς
Συνήθως οι καρποί διατίθενται κατευθείαν στην αγορά προς πώληση. Εναλλακτικά μπορούν να αποθηκευτούν για σχεδόν 1,5 μήνα σε θάλαμο με θερμοκρασία 0οC και υψηλή σχετική υγρασία 95%. Σε θερμοκρασία 4οC συντηρούνται πολύ καλά για 1 μήνα, ενώ σε θερμοκρασία 10οC μπορούν να συντηρηθούν για 2 εβδομάδες. Έχει βρεθεί, όμως ότι σε θερμοκρασία συντήρησης μικρότερη από 7οC, οι καρποί μπορεί να παρουσιάσουν συμπτώματα κρυοτραυματισμού μετά την έξοδο τους από το θάλαμο συντήρησης. Γι' αυτό εάν συντηρηθούν σε αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να καταναλωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την έξοδο τους από το θάλαμο συντήρησης.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Θερμοκηπιακή καλλιέργεια πιπεριάς στο νομό Ηρακλείου, πτυχιακή μελέτη της φοιτήτριας Λεϊμονή Ευαγγελίας, Ηράκλειο 2004.