Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Παρασκευή παγωτού"
Γραμμή 5: | Γραμμή 5: | ||
*"Ανάπτυξη ολοκληρωμένης πολιτικής για τη διαχείριση αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων με στόχο τη μεγιστοποίηση της ανάκτησης υλικών και ενέργειας",Προκαταρκτική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων,Πρόγραμμα Intergraste, Συντάκτης Dr. Αικατερίνη Ι. Βαβουράκη, Επιστημονικός υπεύθυνος έργου: Επίκουρος Καθηγητής Μιχάλης Κορνάρος, Υπεύθυνος Δικαιούχος Πανεπιστήμιο Πατρών, Πάτρα 2010 | *"Ανάπτυξη ολοκληρωμένης πολιτικής για τη διαχείριση αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων με στόχο τη μεγιστοποίηση της ανάκτησης υλικών και ενέργειας",Προκαταρκτική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων,Πρόγραμμα Intergraste, Συντάκτης Dr. Αικατερίνη Ι. Βαβουράκη, Επιστημονικός υπεύθυνος έργου: Επίκουρος Καθηγητής Μιχάλης Κορνάρος, Υπεύθυνος Δικαιούχος Πανεπιστήμιο Πατρών, Πάτρα 2010 | ||
[[σχετίζεται με::Παραγωγική διαδικασία γαλακτοκομικών προϊόντων| ]] | [[σχετίζεται με::Παραγωγική διαδικασία γαλακτοκομικών προϊόντων| ]] | ||
+ | [[σχετίζεται με::Επιχείρηση παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]] | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]] |
Αναθεώρηση της 09:59, 9 Ιουλίου 2013
Η παραγωγή παγωτού περιλαμβάνει την ανάμιξη γάλακτος (φρέσκο ή σε σκόνη, πλήρες, αποβουτυρωμένο ή συμπυκνωμένο και παστεριωμένο), ζάχαρης, γλυκόζης, αυγών και βανίλιας, κακάο ή πουρές φρούτων καθώς επίσης προστίθονται και σταθεροποιητές και γαλακτωματοποιητές. Η παστερίωση πραγματοποιείται στους 72oC (για ~15 sec). Το μίγμα παραμένει σε δεξαμενές σε θερμοκρασία ψυγείου (2 - 5oC, για >24h) όπου προστίθενται οι επιθυμητές χρωστικές και αρωματικές ουσίες (ωρίμανση). Κατόπιν προστίθεται φιλτραρισμένος αέρας με ταυτόχρονο χτύπημα και ψύξη. Η βαθιά ψύξη μπορεί να φθάσει >-30oC βελτιώνοντας την υφή του παγωτού.
Βιβλιογραφία
- "Ανάπτυξη ολοκληρωμένης πολιτικής για τη διαχείριση αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων με στόχο τη μεγιστοποίηση της ανάκτησης υλικών και ενέργειας",Προκαταρκτική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων,Πρόγραμμα Intergraste, Συντάκτης Dr. Αικατερίνη Ι. Βαβουράκη, Επιστημονικός υπεύθυνος έργου: Επίκουρος Καθηγητής Μιχάλης Κορνάρος, Υπεύθυνος Δικαιούχος Πανεπιστήμιο Πατρών, Πάτρα 2010