Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση μήλων"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 9: Γραμμή 9:
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
[[πόσο αφορά σε συνεταιρισμός-ένωση συνεταιρισμών-ομάδα παραγωγών::30| ]]
+
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 +
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]

Αναθεώρηση της 13:29, 9 Ιουλίου 2013

Η συντήρηση των µήλων γίνεται είτε σε κοινά ψυγεία είτε σε ψυγεία µε ρυθµιζόµενη ατµόσφαιρα.

  • Κοινά ψυγεία: Στα ψυγεία αυτά ρυθµίζονται µόνο η θερµοκρασία και η υγρασία. Η θερµοκρασία πρέπει να είναι γύρω στους -40oC και η υγρασία υψηλότερη από 90%. Η µέθοδος αυτή συντήρησης είναι η καθιερωµένη στη χώρα µας. Τα µήλα πριν εισαχθούν στην κύρια ψύξη πρέπει να προψυχθούν µε ρεύµα αέρα ή µε νερό.
  • Ψυγεία µε ρυθµιζόµενη ατµόσφαιρα: Οι καρποί µε την αναπνοή τους αυξάνουν την συγκέντρωση του CO2 και µειώνουν του O2.Το O2 διατηρείται σταθερό µε εισαγωγή στο ψυγείο ατµοσφαιρικού αέρα από ειδικές θυρίδες. Η συγκέντρωση του CO2 ρυθµίζεται µε παραγωγή του από καύση προπανίου και µε δέσµευση του πλεονάζοντος από διάλυµα KOH, NaOH ή Ca(OH)2