Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση σπανακιού"
(Νέα σελίδα με 'Οι άριστες συνθήκες για την αποθήκευση του σπανακιού είναι η θερμοκρασία τω...') |
|||
Γραμμή 2: | Γραμμή 2: | ||
[[σχετίζεται με::Σπανάκι προϊόν| ]] | [[σχετίζεται με::Σπανάκι προϊόν| ]] | ||
− | |||
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]] | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]] | ||
− | [[πόσο αφορά σε | + | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]] |
+ | [[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]] |
Αναθεώρηση της 13:58, 9 Ιουλίου 2013
Οι άριστες συνθήκες για την αποθήκευση του σπανακιού είναι η θερμοκρασία των 0oC και πολύ υψηλά επίπεδα υγρασίας 90 - 95% σχετική υγρασία. Σε αυτές τις συνθήκες διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση για 10 - 14 ημέρες. Μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται από την βακτηριδιακή μαλακή σήψη, έαν επικρατήσουν υψηλότερες θερμοκρασίες. Για να περιορίζεται το πρόβλημα στο ελάχιστο, επιβάλλεται αμέσως μετά τη συλλογή και διαλογή, να ακολουθήσει πρόψυξη, αφαίρεση του επιπλέουν νερού από τα φύλλα και προσεκτική μεταχείριση, ώστε να αποφεύγονται μηχανικές ζημιές.