Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Θρεπτική αξία ξυδιού"
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται) | |||
Γραμμή 3: | Γραμμή 3: | ||
[[πόσο αφορά σε καταναλωτή::30| ]] | [[πόσο αφορά σε καταναλωτή::30| ]] | ||
− | [[ | + | [[σχετίζεται με::Ξύδι| ]] |
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | ||
__NOTOC__ | __NOTOC__ |
Τελευταία αναθεώρηση της 08:43, 18 Ιουλίου 2013
Το ξύδι αυξάνει την οξύτητα στο στομάχι, ευνοώντας την πέψη των πρωτεϊνών. Την ίδια στιγμή, η όξινη γεύση του έχει δροσιστικές ιδιότητες. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, ο ανθρώπινος εγκέφαλος συσχετίζει το γλυκό με τη ζέστη, και το όξινο με τη δροσιά. Γι' αυτό και όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, μερικές σταγόνες ξύδι σβήνουν το αίσθημα της ζέστης. Κάθε είδος ξυδιού περιέχει διαφορετικά θρεπτικά συστατικά με πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Το ξύδι από κρασί προλαμβάνει την κολίτιδα και τους εμμηνορροϊκούς πόνους, ενώ το ξύδι από σπόρο ρυζιού αποτοξινώνει. Από την άλλη μεριά, το μηλόξυδο αναζωογονεί τον οργανισμό χάρη στα μεταλλικά του άλατα, ενώ το βαλσάμικο καταπολεμάει τις ρυτίδες.