Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Macetera"
Από GAIApedia
Γραμμή 5: | Γραμμή 5: | ||
Η παλιά αυτή ισπανική [[Ποικιλίες εσπεριδοειδών |ποικιλία]] θεωρείται ψηλής ποιότητας, αλλά λόγω του λεπτού φλοιού της και της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε χυμό δε συντηρείται καλά και δεν αντέχει στις μεταφορές. Θεωρείται εκλεκτή ποικιλία για χυμοποίηση. | Η παλιά αυτή ισπανική [[Ποικιλίες εσπεριδοειδών |ποικιλία]] θεωρείται ψηλής ποιότητας, αλλά λόγω του λεπτού φλοιού της και της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε χυμό δε συντηρείται καλά και δεν αντέχει στις μεταφορές. Θεωρείται εκλεκτή ποικιλία για χυμοποίηση. | ||
− | [[είναι ποικιλία της:: | + | [[είναι ποικιλία της::Πορτοκαλιά| ]] |
− | [[Category: | + | [[Category:Πορτοκαλιά]] |
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 14:35, 12 Αυγούστου 2013
Ο καρπός της έχει μέσο μέγεθος, σχήμα μάλλον σφαιρικό και χρώμα ανοιχτό πορτοκαλί. Ο φλοιός είναι πολύ λεπτός και λείος. Η σάρκα είναι τρυφερή, χυμώδης, καλής γεύσης και αρωματική. Ο καρπός διατηρείται καλά πάνω στο δέντρο, αλλά είναι ευαίσθητη στο ψύχος. Είναι ποικιλία λιγόσπερμη και μεσοπρώιμη.
Σαν δέντρο είναι πολύ ζωηρή, μεγάλου μεγέθους και φέρει λίγα αγκάθια. Καρποφορεί κανονικά και είναι πολύ παραγωγική.
Η παλιά αυτή ισπανική ποικιλία θεωρείται ψηλής ποιότητας, αλλά λόγω του λεπτού φλοιού της και της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε χυμό δε συντηρείται καλά και δεν αντέχει στις μεταφορές. Θεωρείται εκλεκτή ποικιλία για χυμοποίηση.