Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Σίκαλη προϊόν"
Από GAIApedia
(Νέα σελίδα με 'Σίκαλη προϊόν Η σίκαλη καλλιεργείται για παραγω...') |
|||
Γραμμή 8: | Γραμμή 8: | ||
|+<font size="+0,3">Χημική σύσταση του καρπού της σίκαλης % ξηρού βάρους.</font> | |+<font size="+0,3">Χημική σύσταση του καρπού της σίκαλης % ξηρού βάρους.</font> | ||
|- | |- | ||
− | |||
! scope="col" colspan="1" |<font size="+0,5">Υγρασία</font> | ! scope="col" colspan="1" |<font size="+0,5">Υγρασία</font> | ||
! scope="col" colspan="1" |<font size="+0,5">Πρωτεΐνες</font> | ! scope="col" colspan="1" |<font size="+0,5">Πρωτεΐνες</font> | ||
! scope="col" colspan="1" |<font size="+0,5">Λίπη</font> | ! scope="col" colspan="1" |<font size="+0,5">Λίπη</font> | ||
− | ! scope="col" colspan="1" |<font size="+0,5"> | + | ! scope="col" colspan="1" |<font size="+0,5">Ολικοί υδατάνθρακες</font> |
! scope="col" colspan="1" |<font size="+0,5">Ιν. ουσίες</font> | ! scope="col" colspan="1" |<font size="+0,5">Ιν. ουσίες</font> | ||
! scope="col" colspan="1" |<font size="+0,5">Τέφρα</font> | ! scope="col" colspan="1" |<font size="+0,5">Τέφρα</font> | ||
|- | |- | ||
− | + | |10.0-10.5 | |
− | + | ||
|12.2 | |12.2 | ||
|4.3 | |4.3 | ||
Γραμμή 24: | Γραμμή 22: | ||
|3.5 | |3.5 | ||
|- | |- | ||
− | |||
|8.7 | |8.7 | ||
|16.0 | |16.0 |
Αναθεώρηση της 08:02, 26 Αυγούστου 2013
Η σίκαλη καλλιεργείται για παραγωγή καρπού και βιομάζας.
Ο καρπός της σίκαλης προορίζεται κυρίως για ναθρώπινη κατανάλωση, αλλά χρησιμοποιείται και ως κτηνοτροφή. Η χημική του σύσταση φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.
Υγρασία | Πρωτεΐνες | Λίπη | Ολικοί υδατάνθρακες | Ιν. ουσίες | Τέφρα |
---|---|---|---|---|---|
10.0-10.5 | 12.2 | 4.3 | 57.8 | 12.1 | 3.5 |
8.7 | 16.0 | 5.6 | 66.7 | 1.2 | 1.9 |
Σχετικές σελίδες
Βιβλιογραφία
- ↑ "Τα σιτηρά των εύκρατων κλιμάτων", Ανδρέας Ι. Καραμάνος, Καθηγητής της Γεωργίας στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.