Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ασθένεια σόγιας Σκωρίαση σόγιας"
Από GAIApedia
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
+ | [[Image:Ασθένεια σόγιας Σκωρίαση σόγιας.jpg|thumb|px100|Προσβεβλημένα φύλλα σόγιας από σκωρίαση]] | ||
+ | |||
Η σκωρίαση της [[σόγια φυτό |σόγιας]] οφείλεται στον [[μύκητες |μύκητα]] Phakospora. Ορισμένα τμήματα των [[βοτανικά χαρακτηριστικά της σόγιας |φύλλων]] της σόγιας μολύνονται από τον μύκητα Phakospora (σκωρίαση σόγιας) και αλλάζουν χρώμα από πράσινο σε κίτρινο, αυτό συμβαίνει επειδή η χλωροφύλλη έχει καταστραφεί. Ο μύκητας προσβάλλει τα κύτταρα διαπερνώντας τα τοιχώματα και χρησιμοποιώντας το περιεχόμενό τους και τα θρεπτικά συστατικά ως τροφή για την ανάπτυξή τους. | Η σκωρίαση της [[σόγια φυτό |σόγιας]] οφείλεται στον [[μύκητες |μύκητα]] Phakospora. Ορισμένα τμήματα των [[βοτανικά χαρακτηριστικά της σόγιας |φύλλων]] της σόγιας μολύνονται από τον μύκητα Phakospora (σκωρίαση σόγιας) και αλλάζουν χρώμα από πράσινο σε κίτρινο, αυτό συμβαίνει επειδή η χλωροφύλλη έχει καταστραφεί. Ο μύκητας προσβάλλει τα κύτταρα διαπερνώντας τα τοιχώματα και χρησιμοποιώντας το περιεχόμενό τους και τα θρεπτικά συστατικά ως τροφή για την ανάπτυξή τους. | ||
Αναθεώρηση της 09:02, 26 Σεπτεμβρίου 2013
Η σκωρίαση της σόγιας οφείλεται στον μύκητα Phakospora. Ορισμένα τμήματα των φύλλων της σόγιας μολύνονται από τον μύκητα Phakospora (σκωρίαση σόγιας) και αλλάζουν χρώμα από πράσινο σε κίτρινο, αυτό συμβαίνει επειδή η χλωροφύλλη έχει καταστραφεί. Ο μύκητας προσβάλλει τα κύτταρα διαπερνώντας τα τοιχώματα και χρησιμοποιώντας το περιεχόμενό τους και τα θρεπτικά συστατικά ως τροφή για την ανάπτυξή τους.