Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ωρίμανση αβοκάντο"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Οι [[Βοτανικά χαρακτηριστικά | + | Οι [[Βοτανικά χαρακτηριστικά αβοκάντο|καρποί]] του [[Αβοκάντο φυτό|αβοκάντο]] είναι ώριμοι και κατάλληλοι για [[Συγκομιδή αβοκάντου|συγκομιδή]], όταν η περιεκτικότητα της σάρκας σε λάδι φθάσει το 8% και όταν το περίβλημα του σπόρου αλλάξει χρωματισμό από λευκοκίτρινο σε σκούρο καφέ. Σε πολλές τροπικές χώρες οι καρποί θεωρούνται ώριμοι και με μικρότερη περιεκτικότητα σε λάδι. Οι ποικιλίες των 3 υποειδών διαφέρουν σε περιεκτικότητα λαδιού, με το υποείδος του Μεξικού να έχει την υψηλότερη, της Γουατεμάλας ενδιάμεση και των Δυτικών Ινδιών τη χαμηλότερη. Για την ωρίμανση των καρπών του υποειδούς των Δυτικών Ινδιών, υπό τις συνθήκες της Φλόριδας των Η.Π.Α, απαιτείται από την άνθιση μέχρι τη συγκομιδή των καρπών χρονικό διάστημα 6 - 9 μηνών, για του Μεξικού 6 - 8 μηνών και για της Γουατεμάλας 9 - 12 μήνες. |
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | ||
− | [[σχετίζεται με::Καλλιέργεια | + | [[σχετίζεται με::Καλλιέργεια αβοκάντο| ]] |
Αναθεώρηση της 13:35, 2 Οκτωβρίου 2013
Οι καρποί του αβοκάντο είναι ώριμοι και κατάλληλοι για συγκομιδή, όταν η περιεκτικότητα της σάρκας σε λάδι φθάσει το 8% και όταν το περίβλημα του σπόρου αλλάξει χρωματισμό από λευκοκίτρινο σε σκούρο καφέ. Σε πολλές τροπικές χώρες οι καρποί θεωρούνται ώριμοι και με μικρότερη περιεκτικότητα σε λάδι. Οι ποικιλίες των 3 υποειδών διαφέρουν σε περιεκτικότητα λαδιού, με το υποείδος του Μεξικού να έχει την υψηλότερη, της Γουατεμάλας ενδιάμεση και των Δυτικών Ινδιών τη χαμηλότερη. Για την ωρίμανση των καρπών του υποειδούς των Δυτικών Ινδιών, υπό τις συνθήκες της Φλόριδας των Η.Π.Α, απαιτείται από την άνθιση μέχρι τη συγκομιδή των καρπών χρονικό διάστημα 6 - 9 μηνών, για του Μεξικού 6 - 8 μηνών και για της Γουατεμάλας 9 - 12 μήνες.