Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Καλλιέργεια λαθουριού"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
+ | Το βρώσιμο [[λαθούρι φυτό |λαθούρι]] <ref name="Σιτηρά και ψυχανθή"/> καλλιεργείται στην Ινδία και σε μικρή έκταση σε διάφορες περιοχές της Κ., Ν. και Α. Ευρώπης, της Ν. Αμερικής και στο Ιράν. Το κτηνοτροφικό, καλλιεργείται σε ορισμένες περιοχές της Ν. και Α. Ευρώπης, της Ν. Αφρικής και της Εγγύς Ανατολής. Στην Ελλάδα η καλλιέργεια του λαθουριού τα τελευταία χρόνια έχει περιοριστεί σημαντικά και καλλιεργείται κυρίως στις νότιες περιοχές της χώρας, όπου αντικαθιστά την [[καλλιέργεια βίκου |καλλιέργεια του βίκου]] και άλλων [[ψυχανθή |ψυχανθών]] λόγω της καλύτερης προσαρμοστικότητάς του σε ξηροθερμικά περιβάλλοντα. Τα είδη που καλλιεργούνται είναι το κτηνοτροφικό λαθούρι, κυρίως ως χορτοδοτικό και σε μικρή έκταση το βρώσιμο λαθούρι, κυρίως για την παραγωγή της φάβας. | ||
+ | |||
+ | ==Σχετικές σελίδες== | ||
+ | |||
+ | *[[Λαθούρι φυτό |Λαθούρι]] | ||
+ | *[[Καλλιέργεια βίκου]] | ||
+ | *[[Ψυχανθή]] | ||
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | |||
+ | <references> | ||
+ | |||
+ | <ref name="Σιτηρά και ψυχανθή"> "Ειδική γεωργία, Σιτηρά και ψυχανθή", Δέσποινα Παπακώστα-Τασοπούλου, Καθηγήτρια Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.</ref> | ||
+ | |||
+ | </references> | ||
+ | |||
+ | [[Category:Καλλιέργεια οσπρίων]] | ||
+ | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
+ | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | ||
+ | [[καλλιεργεί την::Λαθούρι φυτό| ]] | ||
+ | {{Δείκτης στατιστικών καλλιέργειας|Cult_ID=11}} | ||
+ | {{Δείκτης στατιστικών καλλιέργειας|Cult_ID=8}} | ||
[[κατάσταση δημοσίευσης::1| ]] | [[κατάσταση δημοσίευσης::1| ]] | ||
__NOTOC__ | __NOTOC__ |
Αναθεώρηση της 13:18, 18 Οκτωβρίου 2013
Το βρώσιμο λαθούρι [1] καλλιεργείται στην Ινδία και σε μικρή έκταση σε διάφορες περιοχές της Κ., Ν. και Α. Ευρώπης, της Ν. Αμερικής και στο Ιράν. Το κτηνοτροφικό, καλλιεργείται σε ορισμένες περιοχές της Ν. και Α. Ευρώπης, της Ν. Αφρικής και της Εγγύς Ανατολής. Στην Ελλάδα η καλλιέργεια του λαθουριού τα τελευταία χρόνια έχει περιοριστεί σημαντικά και καλλιεργείται κυρίως στις νότιες περιοχές της χώρας, όπου αντικαθιστά την καλλιέργεια του βίκου και άλλων ψυχανθών λόγω της καλύτερης προσαρμοστικότητάς του σε ξηροθερμικά περιβάλλοντα. Τα είδη που καλλιεργούνται είναι το κτηνοτροφικό λαθούρι, κυρίως ως χορτοδοτικό και σε μικρή έκταση το βρώσιμο λαθούρι, κυρίως για την παραγωγή της φάβας.
Σχετικές σελίδες
Βιβλιογραφία
- ↑ "Ειδική γεωργία, Σιτηρά και ψυχανθή", Δέσποινα Παπακώστα-Τασοπούλου, Καθηγήτρια Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.