Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή αγγουριού θερμοκηπίου"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Στα διάφορα διαμερίσματα της χώρας ποικίλλει η εποχή συγκομιδής, για παράδειγμα στην Κρήτη η συγκομιδή εκτείνεται από Νοέμβριο ως Μάϊο, στη Μακεδονία από Απρίλιο ως φθινόπωρο. Οι [[Αγγούρι θερμοκηπίου|καρποί]] πρέπει να κόβονται με μαχαίρι και ποτέ με το χέρι και με μίσχο τουλάχιστον 1cm. Τα αγγούρια πρέπει να είναι τρυφερά, υγιή, καθαρά απαλλαγμένα από κάθε ακαθαρσία, χώματα, κ.α.
+
Στα διάφορα διαμερίσματα της χώρας ποικίλλει η εποχή συγκομιδής, για παράδειγμα στην Κρήτη η συγκομιδή εκτείνεται από Νοέμβριο ως Μάϊο, στη Μακεδονία από Απρίλιο ως φθινόπωρο. Οι [[Αγγούρι θερμοκηπίου|καρποί]] πρέπει να κόβονται με μαχαίρι και ποτέ με το χέρι και με μίσχο τουλάχιστον 1cm. Τα αγγούρια πρέπει να είναι τρυφερά, υγιή, καθαρά απαλλαγμένα από κάθε ακαθαρσία, χώματα, κ.α. Επιτυγχάνονται 8 - 12 τόνοι/στρέμμα κατά μέσο όρο για την Α΄ διαδοχική [[Καλλιέργεια αγγουριάς θερμοκηπίου|καλλιέργεια]] (φύτευση Αυγούστου) και 15 - 25 τόνοι/στρέμμα για την κύρια καλλιέργεια που διαρκεί ολόκληρη την καλλιεργητική περίοδο.
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια αγγουριάς θερμοκηπίου| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια αγγουριάς θερμοκηπίου| ]]

Αναθεώρηση της 09:36, 27 Νοεμβρίου 2013

Στα διάφορα διαμερίσματα της χώρας ποικίλλει η εποχή συγκομιδής, για παράδειγμα στην Κρήτη η συγκομιδή εκτείνεται από Νοέμβριο ως Μάϊο, στη Μακεδονία από Απρίλιο ως φθινόπωρο. Οι καρποί πρέπει να κόβονται με μαχαίρι και ποτέ με το χέρι και με μίσχο τουλάχιστον 1cm. Τα αγγούρια πρέπει να είναι τρυφερά, υγιή, καθαρά απαλλαγμένα από κάθε ακαθαρσία, χώματα, κ.α. Επιτυγχάνονται 8 - 12 τόνοι/στρέμμα κατά μέσο όρο για την Α΄ διαδοχική καλλιέργεια (φύτευση Αυγούστου) και 15 - 25 τόνοι/στρέμμα για την κύρια καλλιέργεια που διαρκεί ολόκληρη την καλλιεργητική περίοδο.