Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία κουκιάς Καστελόριζο"
(Νέα σελίδα με ' Category:Κουκί νωπό είναι ποικιλία της...') |
|||
(3 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από ένα χρήστη δεν εμφανίζονται) | |||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
+ | Η [[Ποικιλίες κουκιάς |ποικιλία]] αυτή πρόκειται για ένα [[Βρώσιμη ποικιλία κουκιάς |βρώσιμο κουκί]] με βάρος 1000 σπόρων που κυμαίνεται από 1.400 έως 1.600 γραμμάρια. | ||
− | [[Category: | + | Δημιουργία του Ινστιτούτου Κτηνοτροφικών Φυτών & Βοσκών από επιλογή σε τοπικό πληθυσμό της περιοχής των Χανίων. Το [[Βοτανικά χαρακτηριστικά κουκιάς |άνθος]] είναι λευκό με μαύρες γραμμές και ο σπόρος έχει ανοιχτό πράσινο-καφέ χρώμα. Το [[κουκιά |φυτό]] φθάνει σε ύψος τα 65 εκατοστά. |
+ | |||
+ | [[Σπορά κουκιάς |Σπέρνεται]] το φθινόπωρο με 17-18 κιλά/στρέμμα. Είναι πρώιμη ποικιλία με αρκετά καλή αντοχή στην ξηρασία. Δεν έχει ιδιαίτερες εδαφικές απαιτήσεις. | ||
+ | |||
+ | Μέση στρεμματική απόδοση: 160-200 κιλά/στρ. Έχει ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι γενετικά τροποποιημένη. Διατηρητής της ποικιλίας Καστελόριζο είναι το ΙΚΦ & Β. | ||
+ | |||
+ | [[Category:Κουκιά]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | ||
[[είναι ποικιλία της::Κουκιά| ]] | [[είναι ποικιλία της::Κουκιά| ]] | ||
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 12:43, 29 Νοεμβρίου 2013
Η ποικιλία αυτή πρόκειται για ένα βρώσιμο κουκί με βάρος 1000 σπόρων που κυμαίνεται από 1.400 έως 1.600 γραμμάρια.
Δημιουργία του Ινστιτούτου Κτηνοτροφικών Φυτών & Βοσκών από επιλογή σε τοπικό πληθυσμό της περιοχής των Χανίων. Το άνθος είναι λευκό με μαύρες γραμμές και ο σπόρος έχει ανοιχτό πράσινο-καφέ χρώμα. Το φυτό φθάνει σε ύψος τα 65 εκατοστά.
Σπέρνεται το φθινόπωρο με 17-18 κιλά/στρέμμα. Είναι πρώιμη ποικιλία με αρκετά καλή αντοχή στην ξηρασία. Δεν έχει ιδιαίτερες εδαφικές απαιτήσεις.
Μέση στρεμματική απόδοση: 160-200 κιλά/στρ. Έχει ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι γενετικά τροποποιημένη. Διατηρητής της ποικιλίας Καστελόριζο είναι το ΙΚΦ & Β.