Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ξένη ποικιλία οινοποιίας Pinot Noir"
Γραμμή 3: | Γραμμή 3: | ||
{{{top_heading|==}}}Γενικά{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Γενικά{{{top_heading|==}}} | ||
− | Παλαιά, έγχρωμα, γαλλική ποικιλία καλλιεργείται από πολλών ετών στις περιοχές Καμπανίας, Βουργουνδίας και Αλσατίας. | + | Παλαιά, έγχρωμα, γαλλική [[Ποικιλίες αμπέλου |ποικιλία]] η οποία [[Καλλιέργεια αμπελιού |καλλιεργείται]] από πολλών ετών στις περιοχές Καμπανίας, Βουργουνδίας και Αλσατίας. |
{{{top_heading|==}}}Αμπελογραφικά{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Αμπελογραφικά{{{top_heading|==}}} | ||
− | Φύλλο μέτριου μεγέθους, τρίλοβο ή πεντάλοβο, με έλασμα λείο βαθυπράσινο στην άνω επιφάνεια και ανοιχτού πράσινου χρώματος στην κάτω. Μισχικός κόλπος σχήματος λύρας κλειστής. [ | + | [[Ανατομία-μορφολογία ρίζας, βλαστού και φύλλων αμπέλου |Φύλλο]] μέτριου μεγέθους, τρίλοβο ή πεντάλοβο, με έλασμα λείο βαθυπράσινο στην άνω επιφάνεια και ανοιχτού πράσινου χρώματος στην κάτω. Μισχικός κόλπος σχήματος λύρας κλειστής. [[Σταφύλι]] μικρό, κυλινδρικό, πυκνόρραγο. Ράγα μικρή, σφαιρική με φλοιό βαθυκύανο, παχύ καλυμμένο με άφθονη άχνη. Σάρκα μαλακή, πλούσια σε χυμό και ευχάριστης γεύσης. |
{{{top_heading|==}}}Ιδιότητες{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Ιδιότητες{{{top_heading|==}}} | ||
− | Πρώιμη ποικιλία, (πλήρης ωρίμανση δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου), μέτριας ζωηρότητας και παραγωγικότητας. Μορφώνεται σε κύπελλο και δέχεται βραχύ ή μακρό [[Κλάδεμα αμπελιού |κλάδεμα]] ανάλογα με τις [[Εδαφοκλιματικές συνθήκες αμπελιού |εδαφοκλιματικές συνθήκες]] και τον σκοπό καλλιέργειας. Προτιμά τα δροσερά, ασβεστούχα [[Έδαφικές απαιτήσεις αμπελιού |εδάφη]] όπου δίνει άριστης ποιότητας οινικά προϊόντα. | + | Πρώιμη ποικιλία [[αμπέλι |αμπέλου]], (πλήρης ωρίμανση δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου), μέτριας ζωηρότητας και παραγωγικότητας. Μορφώνεται σε κύπελλο και δέχεται βραχύ ή μακρό [[Κλάδεμα αμπελιού |κλάδεμα]] ανάλογα με τις [[Εδαφοκλιματικές συνθήκες αμπελιού |εδαφοκλιματικές συνθήκες]] και τον σκοπό καλλιέργειας. Προτιμά τα δροσερά, ασβεστούχα [[Έδαφικές απαιτήσεις αμπελιού |εδάφη]] όπου δίνει άριστης ποιότητας [[κρασί |οινικά προϊόντα]]. |
[[ευδοκιμεί σε τύπο εδάφους::Πηλώδη εδάφη| ]] | [[ευδοκιμεί σε τύπο εδάφους::Πηλώδη εδάφη| ]] |
Αναθεώρηση της 10:43, 18 Δεκεμβρίου 2013
Γενικά
Παλαιά, έγχρωμα, γαλλική ποικιλία η οποία καλλιεργείται από πολλών ετών στις περιοχές Καμπανίας, Βουργουνδίας και Αλσατίας.
Αμπελογραφικά
Φύλλο μέτριου μεγέθους, τρίλοβο ή πεντάλοβο, με έλασμα λείο βαθυπράσινο στην άνω επιφάνεια και ανοιχτού πράσινου χρώματος στην κάτω. Μισχικός κόλπος σχήματος λύρας κλειστής. Σταφύλι μικρό, κυλινδρικό, πυκνόρραγο. Ράγα μικρή, σφαιρική με φλοιό βαθυκύανο, παχύ καλυμμένο με άφθονη άχνη. Σάρκα μαλακή, πλούσια σε χυμό και ευχάριστης γεύσης.
Ιδιότητες
Πρώιμη ποικιλία αμπέλου, (πλήρης ωρίμανση δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου), μέτριας ζωηρότητας και παραγωγικότητας. Μορφώνεται σε κύπελλο και δέχεται βραχύ ή μακρό κλάδεμα ανάλογα με τις εδαφοκλιματικές συνθήκες και τον σκοπό καλλιέργειας. Προτιμά τα δροσερά, ασβεστούχα εδάφη όπου δίνει άριστης ποιότητας οινικά προϊόντα.