Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση αγγουριού θερμοκηπίου"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Ο καρπός μπορεί να παραμείνει για μία ημέρα πριν τη συσκευασία, χωρίς να χά...')
 
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο [[Αγγούρι προϊόν|καρπός]] μπορεί να παραμείνει για μία ημέρα πριν τη συσκευασία, χωρίς να χάσει από την ποιότητά του, με την προϋπόθεση ότι είναι σκεπασμένος και δεν χάνει υγρασία και η θερμοκρασία βρίσκεται μεταξύ 10 - 16<sup>o</sup>C, με άριστη στους 13<sup>o</sup>C και με σχετική υγρασία (Σ.Υ) 85 - 95%. Αποθήκευση για μεγαλύτερο διάστημα δεν συνιστάται για το αγγούρι, γιατί ο καρπός είναι πολύ ευπαθής. Εάν παρίσταται ανάγκη αποθήκευσης, τότε αυτή συνίσταται να γίνεται σε χώρο με πολύ υψηλή υγρασία, 85 - 95% και θερμοκρασία 10<sup>o</sup>C. Η "ζωή" του αγγουριού μετά τη [[Συγκομιδή αγγουριού θερμοκηπίου|συγκομίδη]], μπορεί να παραταθεί αρκετά με την περιέλιξή του με σελοφάν ή με κάλυψη της επιφάνειάς του με ειδικό κερί για να περιοριστεί η απώλεια υγρασίας.  
+
Ο [[Αγγούρι|καρπός]] μπορεί να παραμείνει για μία ημέρα πριν τη συσκευασία, χωρίς να χάσει από την ποιότητά του, με την προϋπόθεση ότι είναι σκεπασμένος και δεν χάνει υγρασία και η θερμοκρασία βρίσκεται μεταξύ 10 - 16<sup>o</sup>C, με άριστη στους 13<sup>o</sup>C και με σχετική υγρασία (Σ.Υ) 85 - 95%. Αποθήκευση για μεγαλύτερο διάστημα δεν συνιστάται για το αγγούρι, γιατί ο καρπός είναι πολύ ευπαθής. Εάν παρίσταται ανάγκη αποθήκευσης, τότε αυτή συνίσταται να γίνεται σε χώρο με πολύ υψηλή υγρασία, 85 - 95% και θερμοκρασία 10<sup>o</sup>C. Η "ζωή" του αγγουριού μετά τη [[Συγκομιδή αγγουριού θερμοκηπίου|συγκομίδη]], μπορεί να παραταθεί αρκετά με την περιέλιξή του με σελοφάν ή με κάλυψη της επιφάνειάς του με ειδικό κερί για να περιοριστεί η απώλεια υγρασίας.  
  
 
[[σχετίζεται με::Αγγούρι θερμοκηπίου| ]]
 
[[σχετίζεται με::Αγγούρι θερμοκηπίου| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 08:41, 13 Ιουνίου 2014

Ο καρπός μπορεί να παραμείνει για μία ημέρα πριν τη συσκευασία, χωρίς να χάσει από την ποιότητά του, με την προϋπόθεση ότι είναι σκεπασμένος και δεν χάνει υγρασία και η θερμοκρασία βρίσκεται μεταξύ 10 - 16oC, με άριστη στους 13oC και με σχετική υγρασία (Σ.Υ) 85 - 95%. Αποθήκευση για μεγαλύτερο διάστημα δεν συνιστάται για το αγγούρι, γιατί ο καρπός είναι πολύ ευπαθής. Εάν παρίσταται ανάγκη αποθήκευσης, τότε αυτή συνίσταται να γίνεται σε χώρο με πολύ υψηλή υγρασία, 85 - 95% και θερμοκρασία 10oC. Η "ζωή" του αγγουριού μετά τη συγκομίδη, μπορεί να παραταθεί αρκετά με την περιέλιξή του με σελοφάν ή με κάλυψη της επιφάνειάς του με ειδικό κερί για να περιοριστεί η απώλεια υγρασίας.