Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Υποπροϊόντα αλωνισμού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
(3 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από ένα χρήστη δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Στην κατηγορία αυτή το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα <font color="black">άχυρα</font>. Οι μεγάλες ποσότητες αυτών προέρχονται από τον αλωνισμό των [[ΣΙΤΗΡΑ |σιτηρών]] και αποτελούνται από τα ξυλοποιημένα στελέχη των φυτών και δευτερευόντως από τα φύλλα αυτών. Περιέχουν μεγάλο ποσοστό ινωδών ουσιών (>35%) και χρησιμοποιούνται ευρέως στη διατροφή των φυτοφάγων ζώων για ρύθμιση των ινωδών ουσιών και συμπλήρωση της ΞΟ των σιτηρεσίων τους.
+
Στην κατηγορία αυτή το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα <font color="black">άχυρα</font>. Οι μεγάλες ποσότητες αυτών προέρχονται από τον αλωνισμό των [[σιτηρά |σιτηρών]] και αποτελούνται από τα ξυλοποιημένα στελέχη των φυτών και δευτερευόντως από τα φύλλα αυτών. Περιέχουν μεγάλο ποσοστό ινωδών ουσιών (>35%) και χρησιμοποιούνται ευρέως στη διατροφή των φυτοφάγων ζώων για ρύθμιση των ινωδών ουσιών και συμπλήρωση της ΞΟ των σιτηρεσίων τους.
 +
 
 +
<ref name="Διατροφή"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
 
 +
<references>
 +
 
 +
<ref name="Διατροφή"> "Διατροφή Αγροτικών Ζώων", Γ. Ζέρβα-Π. Καλαϊσκάκη-Κ. Φεγγερού, Εργαστήριο Διατροφής Ζώων, Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών</ref>
 +
 
 +
</references>

Τελευταία αναθεώρηση της 12:56, 30 Ιουλίου 2014

Στην κατηγορία αυτή το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα άχυρα. Οι μεγάλες ποσότητες αυτών προέρχονται από τον αλωνισμό των σιτηρών και αποτελούνται από τα ξυλοποιημένα στελέχη των φυτών και δευτερευόντως από τα φύλλα αυτών. Περιέχουν μεγάλο ποσοστό ινωδών ουσιών (>35%) και χρησιμοποιούνται ευρέως στη διατροφή των φυτοφάγων ζώων για ρύθμιση των ινωδών ουσιών και συμπλήρωση της ΞΟ των σιτηρεσίων τους.

[1]

Βιβλιογραφία

  1. "Διατροφή Αγροτικών Ζώων", Γ. Ζέρβα-Π. Καλαϊσκάκη-Κ. Φεγγερού, Εργαστήριο Διατροφής Ζώων, Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών