Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Σφάγιο κουνελιού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 10: Γραμμή 10:
  
 
{| class="wikitable" style="text-align: center;"
 
{| class="wikitable" style="text-align: center;"
|Μεταβολές της Μ.Η.Α. και του Σ.Β. σε αρσενικά κουνέλια φυλής Ν.Ζηλανδίας σε σχέση προς την ηλικία
+
|+Μεταβολές της Μ.Η.Α. και του Σ.Β. σε αρσενικά κουνέλια φυλής Ν.Ζηλανδίας σε σχέση προς την ηλικία
 
|-
 
|-
 
! scope="col" colspan="1" |Ηλικία σε ημέρες
 
! scope="col" colspan="1" |Ηλικία σε ημέρες

Αναθεώρηση της 13:51, 27 Αυγούστου 2014

[1]

Στη χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες που εκτρέφονται κουνέλια το κρέας αποτελεί το κυριότερο προϊόν. Η παραγωγή γουνοδερμάτων και μαλλιού αποτελεί περιορισμένη δραστηριότητα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κρεοπαραγωγικής ικανότητας των κουνελιών είναι η αύξηση και η ανάπτυξη. Το γενετικό δυναμικό και το περιβάλλον της εκτροφής είναι γνωστό ότι ασκούν σημαντική επίδραση.

Η μέση ημερήσια αύξηση ενός κουνελιού μιας ορισμένης φυλής μεταβάλλεται ανάλογα με την ηλικία, εφόσον διατρέφεται σωστά. Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται η εξέλιξη της Μ.Η.Α. σε αρσενικά κουνέλια φυλής Ν.Ζηλανδίας ανάλογα με την ηλικία.

Από την εξέλιξη των τιμών αυτών στις διάφορες ηλικίες φαίνεται ότι η πάχυνση γενικά είναι συμφέρουσα στα κουνέλια μέχρι την ηλικία των 70-90 ημερών όταν δηλ. το σωματικό βάρος έχει φτάσει γύρω στα 2,5 Kg γιατί στη συνέχεια η πτώση των τιμών της Μ.Η.Α. είναι μεγάλη.

Μεταβολές της Μ.Η.Α. και του Σ.Β. σε αρσενικά κουνέλια φυλής Ν.Ζηλανδίας σε σχέση προς την ηλικία
Ηλικία σε ημέρες Μ.Η.Α. Σ.Β. σε gr
50 34,2 1430
90 24,0 2600
120 12,6 3150
160 6,9 3540

Βιβλιογραφία

  1. "Κονικλοτροφία", Ελ. Πανοπούλου-Διαμαντοπούλου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εργαστήριο Γενικής και Ειδικής Ζωοτεχνίας, Αθήνα 1995.