Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ελληνική ποικιλία οινοποιίας Βερτζάμι"
(2 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από ένα χρήστη δεν εμφανίζονται) | |||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
+ | [[Image:Βερτζάμι.jpg|thumb|px100|Βερτζάμι]] | ||
+ | Το [[Σταφύλι|σταφύλι]] είναι πολύ μεγάλου μήκους, μικρού βάρους, πυκνόραγο, σχήματος κωνικού προς κυλινδροκωνικού. Σε κάθε βλαστό φέρονται 2 σταφυλές που εμφανίζονται συνήθως από τον δεύτερο και τρίτο κόμβο. Ο ποδίσκος είναι πολύ μικρού μήκους με μεγάλο βαθμό ξυλοποίησης και με εύκολη την αποκόλληση της ράγας από τον ποδίσκο. Η ράγα είναι πολύ μικρού έως μικρού μεγέθους σφαιρικού σχήματος. Το χρώμα του φλοιού είναι κυανομέλανο, υπάρχει ομοιομορφία χρώματος μεταξύ των ραγών και το υπόλειμμα του στύλου είναι εμφανές. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι ιδιαίτερα μαλακή, με υπόξινη γεύση χωρίς κάποιο ιδιαίτερο άρωμα. Μετρίως εύχυμη με απόδοση σε χυμό 54ml/100gr ραγών. Εμφανίζονται 2 γίγαρτα ανά ράγα, μετρίου έως μεγάλου μεγέθους και μετρίου βάρους. Ευδοκιμεί στην Ήπειρο, Ιόνια νησιά, Θεσσαλία. | ||
+ | |||
[[είναι ποικιλία της::Αμπέλι| ]] | [[είναι ποικιλία της::Αμπέλι| ]] | ||
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Άρτης| ]] | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Άρτης| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 10:56, 10 Νοεμβρίου 2014
Το σταφύλι είναι πολύ μεγάλου μήκους, μικρού βάρους, πυκνόραγο, σχήματος κωνικού προς κυλινδροκωνικού. Σε κάθε βλαστό φέρονται 2 σταφυλές που εμφανίζονται συνήθως από τον δεύτερο και τρίτο κόμβο. Ο ποδίσκος είναι πολύ μικρού μήκους με μεγάλο βαθμό ξυλοποίησης και με εύκολη την αποκόλληση της ράγας από τον ποδίσκο. Η ράγα είναι πολύ μικρού έως μικρού μεγέθους σφαιρικού σχήματος. Το χρώμα του φλοιού είναι κυανομέλανο, υπάρχει ομοιομορφία χρώματος μεταξύ των ραγών και το υπόλειμμα του στύλου είναι εμφανές. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι ιδιαίτερα μαλακή, με υπόξινη γεύση χωρίς κάποιο ιδιαίτερο άρωμα. Μετρίως εύχυμη με απόδοση σε χυμό 54ml/100gr ραγών. Εμφανίζονται 2 γίγαρτα ανά ράγα, μετρίου έως μεγάλου μεγέθους και μετρίου βάρους. Ευδοκιμεί στην Ήπειρο, Ιόνια νησιά, Θεσσαλία.