Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ελληνική ποικιλία οινοποιίας Θράψα"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Το σταφύλι είναι πολύ μεγάλου μήκους, μέτριου βάρους, μέτριας πυκνότητας έως πυκν...')
 
Γραμμή 2: Γραμμή 2:
  
 
[[είναι ποικιλία της::Αμπέλι| ]]
 
[[είναι ποικιλία της::Αμπέλι| ]]
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Άρτης| ]]
+
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Αργολίδας| ]]
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Θεσπρωτίας| ]]
+
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Αρκαδίας| ]]
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ιωαννίνων| ]]
+
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Αχαΐας| ]]
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Καρδίτσης| ]]
+
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ηλείας| ]]
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Λαρίσης| ]]
+
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ηρακλείου| ]]
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Μαγνησίας| ]]
+
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κορινθίας| ]]
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Πρεβέζης| ]]
+
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κυκλάδων| ]]
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Τρικάλων| ]]
+
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Λακωνίας| ]]
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ζακύνθου| ]]
+
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Λασιθίου| ]]
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κέρκυρας| ]]
+
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Μεσσηνίας| ]]
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κεφαλληνίας| ]]
+
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ρεθύμνης| ]]
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Λευκάδος| ]]
+
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Χανίων| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[Category:Αμπέλι]]
 
[[Category:Αμπέλι]]

Αναθεώρηση της 07:57, 11 Νοεμβρίου 2014

Το σταφύλι είναι πολύ μεγάλου μήκους, μέτριου βάρους, μέτριας πυκνότητας έως πυκνόραγο και κωνικού σχήματος. Σε κάθε βλαστό φέρονται 2 σταφυλές που εμφανίζονται από τον τρίτο και τέταρτο κόμβο. Ο ποδίσκος είναι πολύ μικρού μήκους και εμφανίζει ξυλοποίηση στο άνω μέρος του. Η ράγα έχει σφαιρικό σχήμα και μικρό έως μέτριο μέγεθος. Το χρώμα του φλοιού είναι κυανομέλανο, υπάρχει ομοιομορφία ως προς το χρώμα μεταξύ των ραγών, ενώ το υπόλειμμα του στύλου είναι εμφανές. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι μαλακή και ιδιαίτερα εύχυμη με απόδοση σε χυμό 68ml/100gr ραγών. Έχει γλυκιά γεύση με υπόξινη επίγευση, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο άρωμα. Σε κάθε ραγά εμφανίζονται 2-3 γίγαρτα μεγάλου μεγέθους και μέτριου βάρους. Ο ποδίσκος είναι πολύ μικρού έως μικρού μήκους, μέτριας δυσκολίας η αποκόλληση της ράγας από τον ποδίσκο.