|
|
(87 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από ένα χρήστη δεν εμφανίζονται) |
Γραμμή 1: |
Γραμμή 1: |
− | {{{top_heading|==}}}Γενικά στοιχεία{{{top_heading|==}}}
| |
| | | |
− | Η παπάγια κατάγεται από την τροπική Αμερική και από εκεί διαδόθηκε σε όλες τις τροπικές χώρες της υφηλίου. Οι κυριότερες παραγωγικές χώρες της παπάγιας είναι η Ινδία (225.000 τόνους), το Μεξικό (200.000 τόνους), η Βραζιλία (115.000 τόνους), το Περού (66.000 τόνους), η Βενεζουέλα (65.000 τόνους) και οι Φιλιππίνες (55.000 τόνους). Η παγκόσμια ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε 3.683.000 τόνους (FAO, 1988). Στην Ελλάδα δεν καλλιεργείται συστηματικά, αλλά απαντάται στην Κρήτη.
| |
− |
| |
− | {{{top_heading|==}}}[[Βοτανικά χαρακτηριστικά Παπάγιας]]{{{top_heading|==}}}
| |
− | {{:Βοτανικά χαρακτηριστικά Παπάγιας|top_heading={{{top_heading|==}}}=}}
| |
− |
| |
− | {{{top_heading|==}}}[[Επικονίαση-γονιμοποίηση και πολλαπλασιασμός της παπάγιας]]{{{top_heading|==}}}
| |
− | {{:Επικονίαση-γονιμοποίηση και πολλαπλασιασμός της παπάγιας|top_heading={{{top_heading|==}}}=}}
| |
− |
| |
− | {{{top_heading|==}}}[[Ποικιλίες Παπάγιας]]{{{top_heading|==}}}
| |
− | {{:Ποικιλίες Παπάγιας|top_heading={{{top_heading|==}}}=}}
| |
− |
| |
− | {{{top_heading|==}}}[[Εδαφοκλιματικές συνθήκες παπάγιας]]{{{top_heading|==}}}
| |
− | {{:Εδαφοκλιματικές συνθήκες παπάγιας|top_heading={{{top_heading|==}}}=}}
| |
− |
| |
− | ==Πληροφοριακά στοιχεία==
| |
− |
| |
− | {{Πληροφοριακά στοιχεία φυτού}}
| |
− |
| |
− | ==Ευδοκιμεί στις περιοχές==
| |
− |
| |
− | {{Γεωγραφικά πληροφοριακά στοιχεία}}
| |
− |
| |
− | <ref name="Παπάγια"/>
| |
− |
| |
− | ==Σχετικές σελίδες==
| |
− |
| |
− | *[[Παπάγια]]
| |
− | *[[Βοτανικά χαρακτηριστικά Παπάγιας]]
| |
− | *[[Επικονίαση-γονιμοποίηση και πολλαπλασιασμός της παπάγιας]]
| |
− | *[[Ποικιλίες Παπάγιας]]
| |
− | *[[Εδαφοκλιματικές συνθήκες παπάγιας]]
| |
− |
| |
− | ==Βιβλιογραφία==
| |
− |
| |
− | <references>
| |
− |
| |
− | <ref name="Παπάγια"> Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκδόσεις Σταμούλη, 2001.</ref>
| |
− |
| |
− | </references>
| |
− |
| |
− | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Λασιθίου| ]]
| |
− | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ηρακλείου| ]]
| |
− | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ρεθύμνης| ]]
| |
− | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Χανίων| ]]
| |
− |
| |
− | [[σχετίζεται γεωγραφικά με::Νομός Λασιθίου| ]]
| |
− | [[σχετίζεται γεωγραφικά με::Νομός Ηρακλείου| ]]
| |
− | [[σχετίζεται γεωγραφικά με::Νομός Ρεθύμνης| ]]
| |
− | [[σχετίζεται γεωγραφικά με::Νομός Χανίων| ]]
| |
− |
| |
− | [[Category:Φυτό_Μ]]
| |
− | [[Category:Ανοιξιάτικο σιτηρό]]
| |
− | [[παράγει::Αραβόσιτος προϊόν| ]]
| |
− | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
| |
− | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
| |
− | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
| |
− | __NOTOC__
| |