Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Διατροφική αξία πρόβειου γάλακτος"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
[[Image:Άρμεγμα προβάτων.jpg|thumb|px100|Άρμεγμα προβάτων και συλλογή πρόβειου γάλακτος σε δοχείο]] | [[Image:Άρμεγμα προβάτων.jpg|thumb|px100|Άρμεγμα προβάτων και συλλογή πρόβειου γάλακτος σε δοχείο]] | ||
− | Το πρόβειο [[αιγοπρόβειο γάλα |γάλα]] είναι ένα υψηλής θρεπτικής άξιας γάλα, με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ασβέστιο σε σχέση με τα υπόλοιπα γάλατα. Συγκεκριμένα, περιέχει σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών σε σχέση με το [[αγελαδινό γάλα]] (5,98% και 3,29% αντίστοιχα), ενώ περιέχει 25% περισσότερο ασβέστιο (193mg/100ml). Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φωσφόρο (22.5% ΣΗΠ) αλλά και συζευγμένο λινολεΐκό οξύ (CLA). Τα θετικά του είναι η υψηλή του διατροφική αξία. και η μεγάλη του περιεκτικότητα σε CLA, το οποίο σύμφωνα με πλήθος ερευνών, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του μεταβολισμού του λίπους στον οργανισμό. | + | Το πρόβειο [[αιγοπρόβειο γάλα |γάλα]] <ref name="Είδη γάλακτος"/> είναι ένα υψηλής θρεπτικής άξιας γάλα, με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ασβέστιο σε σχέση με τα υπόλοιπα γάλατα. Συγκεκριμένα, περιέχει σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών σε σχέση με το [[αγελαδινό γάλα]] (5,98% και 3,29% αντίστοιχα), ενώ περιέχει 25% περισσότερο ασβέστιο (193mg/100ml). Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φωσφόρο (22.5% ΣΗΠ) αλλά και συζευγμένο λινολεΐκό οξύ (CLA). Τα θετικά του είναι η υψηλή του διατροφική αξία. και η μεγάλη του περιεκτικότητα σε CLA, το οποίο σύμφωνα με πλήθος ερευνών, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του μεταβολισμού του λίπους στον οργανισμό. |
Τα αρνητικά που μπορεί να συναντήσει κανείς στη χρήση του γάλακτος αυτού είναι η έντονη οσμή και η επικινδυνότητα ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών λόγω τις χαμηλής θερμοκρασίας παστερίωσής του. | Τα αρνητικά που μπορεί να συναντήσει κανείς στη χρήση του γάλακτος αυτού είναι η έντονη οσμή και η επικινδυνότητα ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών λόγω τις χαμηλής θερμοκρασίας παστερίωσής του. | ||
Γραμμή 8: | Γραμμή 8: | ||
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | ||
__NOTOC__ | __NOTOC__ | ||
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | |||
+ | <references> | ||
+ | |||
+ | <ref name="Είδη γάλακτος"> [{{#show: Ιστοσελίδα Life2Day/Είδη γάλακτος, πως ωφελούν τον οργανισμό και ποια είναι τα θετικά και αρνητικά τους| ?has link}} Ιστοσελίδα Life2Day, Είδη γάλακτος, πως ωφελούν τον οργανισμό και ποια είναι τα θετικά και αρνητικά τους]</ref> | ||
+ | |||
+ | </references> |
Αναθεώρηση της 08:06, 17 Ιουνίου 2015
Το πρόβειο γάλα [1] είναι ένα υψηλής θρεπτικής άξιας γάλα, με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ασβέστιο σε σχέση με τα υπόλοιπα γάλατα. Συγκεκριμένα, περιέχει σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών σε σχέση με το αγελαδινό γάλα (5,98% και 3,29% αντίστοιχα), ενώ περιέχει 25% περισσότερο ασβέστιο (193mg/100ml). Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φωσφόρο (22.5% ΣΗΠ) αλλά και συζευγμένο λινολεΐκό οξύ (CLA). Τα θετικά του είναι η υψηλή του διατροφική αξία. και η μεγάλη του περιεκτικότητα σε CLA, το οποίο σύμφωνα με πλήθος ερευνών, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του μεταβολισμού του λίπους στον οργανισμό. Τα αρνητικά που μπορεί να συναντήσει κανείς στη χρήση του γάλακτος αυτού είναι η έντονη οσμή και η επικινδυνότητα ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών λόγω τις χαμηλής θερμοκρασίας παστερίωσής του.