Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση δέσπολων"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Τα [[Δέσπολο|δέσπολα]] είναι µη κλιµακτηρικός καρπός και µπορεί να συντηρηθούν µετά την [[Ωρίμανση-Συγκομιδή δέσπολων|συγκοµιδή]] τους για 2-3 εβδοµάδες σε [[Κλιματικές συνθήκες δεσπολιάς|θερµοκρασία]] 4-5<sup>o</sup>C και σχετική υγρασία 85-90%. Η διατήρηση των καλών ποιοτικών χαρακτηριστικών των καρπών µετά την συγκοµιδή και µέχρι την διάθεση τους στον καταναλωτή είναι µια αναγκαία εργασία που θα πρέπει να γίνεται µε µεγάλη προσοχή.Στην αγορά τα δέσπολα πλασάρονται σε διάφορες συσκευασίες ανάλογα µε τις απαιτήσεις του καταναλωτή. Στην χώρα µας συνήθως πωλούνται χύµα σε τελάρα, κυκλοφορούν όµως τελευταία σε ατοµικές πλαστικές συσκευασίες των 300 και 500 gr ενώ υπάρχουν και οικογενειακού τύπου συσκευασίες του 1 και 2 κιλών.
+
Τα [[Δέσπολο|δέσπολα]] είναι µη κλιµακτηρικός καρπός και µπορεί να συντηρηθούν µετά την [[Ωρίμανση-Συγκομιδή δέσπολων|συγκοµιδή]] τους για 2-3 εβδοµάδες σε [[Κλιματικές συνθήκες δεσπολιάς|θερµοκρασία]] 4-5<sup>o</sup>C και σχετική υγρασία 85-90%. Η διατήρηση των καλών ποιοτικών χαρακτηριστικών των καρπών µετά την συγκοµιδή και µέχρι την διάθεση τους στον καταναλωτή είναι µια αναγκαία εργασία που θα πρέπει να γίνεται µε µεγάλη προσοχή. Στην αγορά τα δέσπολα πλασάρονται σε διάφορες συσκευασίες ανάλογα µε τις απαιτήσεις του καταναλωτή. Στην χώρα µας συνήθως πωλούνται χύµα σε τελάρα, κυκλοφορούν όµως τελευταία σε ατοµικές πλαστικές συσκευασίες των 300 και 500 gr ενώ υπάρχουν και οικογενειακού τύπου συσκευασίες του 1 και 2 κιλών.<ref name="Ειδική δενδροκομία"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Ειδική δενδροκομία"> Ειδική δενδροκομία Τόμος I "Μηλοειδή", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref>
 +
</references>
  
 
[[σχετίζεται με::Δέσπολο| ]]
 
[[σχετίζεται με::Δέσπολο| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
[[πόσο αφορά σε συνεταιρισμός-ένωση συνεταιρισμών-ομάδα παραγωγών::30| ]]
+
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 08:01, 19 Ιουνίου 2015

Τα δέσπολα είναι µη κλιµακτηρικός καρπός και µπορεί να συντηρηθούν µετά την συγκοµιδή τους για 2-3 εβδοµάδες σε θερµοκρασία 4-5oC και σχετική υγρασία 85-90%. Η διατήρηση των καλών ποιοτικών χαρακτηριστικών των καρπών µετά την συγκοµιδή και µέχρι την διάθεση τους στον καταναλωτή είναι µια αναγκαία εργασία που θα πρέπει να γίνεται µε µεγάλη προσοχή. Στην αγορά τα δέσπολα πλασάρονται σε διάφορες συσκευασίες ανάλογα µε τις απαιτήσεις του καταναλωτή. Στην χώρα µας συνήθως πωλούνται χύµα σε τελάρα, κυκλοφορούν όµως τελευταία σε ατοµικές πλαστικές συσκευασίες των 300 και 500 gr ενώ υπάρχουν και οικογενειακού τύπου συσκευασίες του 1 και 2 κιλών.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Ειδική δενδροκομία Τόμος I "Μηλοειδή", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.