Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση φουντουκιών"
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται) | |||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Τα [[Φουντούκι|φουντούκια]] συνηθίζεται να συσκευάζονται σε πλαστικά δοχεία σταθεροποίηση υγρασίας και αποφυγή απορρόφησης μυρωδιάς από άλλα προϊόντα) και διατηρούνται για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τη [[Κλιματικές συνθήκες φουντουκιάς|θερμοκρασία]]. Στους 21<sup>o</sup>C ή χαμηλότερα τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν καλά για 14 μήνες. Κατά διαστήματα όμως το προϊόν πρέπει να ελέγχεται για ενδεχόμενη προσβολή από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 0-1,7<sup>o</sup>C με σχετική υγρασία 60-65%, τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν για 2 χρόνια μέσα σε δοχεία, χωρίς κανένα κίνδυνο προσβολής από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 2,8-3,9<sup>o</sup>C με σχετική υγρασία 60-65% τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν σε σωρό για 4 χρόνια. Πρέπει όμως να μεταφερθούν σε θερμοκρασία 1,7-4,4<sup>o</sup>C πριν εκτεθούν σε θερμοκρασία δωματίου, προς αποφυγή συμπύκνωσης της υγρασίας. | + | Τα [[Φουντούκι|φουντούκια]] συνηθίζεται να συσκευάζονται σε πλαστικά δοχεία σταθεροποίηση υγρασίας και αποφυγή απορρόφησης μυρωδιάς από άλλα προϊόντα) και διατηρούνται για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τη [[Κλιματικές συνθήκες φουντουκιάς|θερμοκρασία]]. Στους 21<sup>o</sup>C ή χαμηλότερα τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν καλά για 14 μήνες. Κατά διαστήματα όμως το προϊόν πρέπει να ελέγχεται για ενδεχόμενη προσβολή από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 0-1,7<sup>o</sup>C με σχετική υγρασία 60-65%, τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν για 2 χρόνια μέσα σε δοχεία, χωρίς κανένα κίνδυνο προσβολής από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 2,8-3,9<sup>o</sup>C με σχετική υγρασία 60-65% τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν σε σωρό για 4 χρόνια. Πρέπει όμως να μεταφερθούν σε θερμοκρασία 1,7-4,4<sup>o</sup>C πριν εκτεθούν σε θερμοκρασία δωματίου, προς αποφυγή συμπύκνωσης της υγρασίας.<ref name="Ειδική δενδροκομία"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Ειδική δενδροκομία"> Ειδική δενδροκομία Τόμος II "Ακρόδρυα-Πυρηνόκαρπα-Λοιπά καρποφόρα", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref> | ||
+ | <references/> | ||
[[σχετίζεται με::Φουντούκι| ]] | [[σχετίζεται με::Φουντούκι| ]] | ||
− | |||
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]] | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]] | ||
− | [[πόσο αφορά σε | + | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]] |
+ | [[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 13:13, 22 Ιουνίου 2015
Τα φουντούκια συνηθίζεται να συσκευάζονται σε πλαστικά δοχεία σταθεροποίηση υγρασίας και αποφυγή απορρόφησης μυρωδιάς από άλλα προϊόντα) και διατηρούνται για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τη θερμοκρασία. Στους 21oC ή χαμηλότερα τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν καλά για 14 μήνες. Κατά διαστήματα όμως το προϊόν πρέπει να ελέγχεται για ενδεχόμενη προσβολή από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 0-1,7oC με σχετική υγρασία 60-65%, τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν για 2 χρόνια μέσα σε δοχεία, χωρίς κανένα κίνδυνο προσβολής από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 2,8-3,9oC με σχετική υγρασία 60-65% τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν σε σωρό για 4 χρόνια. Πρέπει όμως να μεταφερθούν σε θερμοκρασία 1,7-4,4oC πριν εκτεθούν σε θερμοκρασία δωματίου, προς αποφυγή συμπύκνωσης της υγρασίας.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Ειδική δενδροκομία Τόμος II "Ακρόδρυα-Πυρηνόκαρπα-Λοιπά καρποφόρα", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.