Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση δαμάσκηνων"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
 
(2 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από ένα χρήστη δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Τα νωπά [[Δαμάσκηνο|δαμάσκηνα]] μπορεί να συντηρηθούν 2-4 βδομάδες σε ψυκτικούς χώρους με θερμοκρασία 0<sup>o</sup>C και σχετική υγρασία 90% αμέσως μετά τη [[Συγκομιδή δαμάσκηνων|συλλογή]]. Σε ρυθμιζόμενες συνθήκες (CΟ<sub><2</sub> 7.8% και Ο<sub><2</sub> 11%) τα δαμάσκηνα μπορεί να συντηρηθούν ικανοποιητικά μέχρι και 10 εβδομάδες.
+
Τα νωπά [[Δαμάσκηνο|δαμάσκηνα]] μπορεί να συντηρηθούν 2-4 βδομάδες σε ψυκτικούς χώρους με θερμοκρασία 0<sup>o</sup>C και σχετική υγρασία 90% αμέσως μετά τη [[Συγκομιδή δαμάσκηνων|συλλογή]]. Σε ρυθμιζόμενες συνθήκες (CΟ<sub>2</sub> 7.8% και Ο<sub>2</sub> 11%) τα δαμάσκηνα μπορεί να συντηρηθούν ικανοποιητικά μέχρι και 10 εβδομάδες.<ref name="Ειδική δενδροκομία"/>
  
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Ειδική δενδροκομία"> Ειδική δενδροκομία Τόμος II "Ακρόδρυα-Πυρηνόκαρπα-Λοιπά καρποφόρα", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref> 
 +
</references>
  
 
[[σχετίζεται με::Δαμάσκηνο| ]]
 
[[σχετίζεται με::Δαμάσκηνο| ]]
[[Category:Επιχείρηση αγροτικής παραγωγής]]
+
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
[[Category:Επιχείρηση εμπορική]]
+
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 +
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 11:14, 25 Ιουνίου 2015

Τα νωπά δαμάσκηνα μπορεί να συντηρηθούν 2-4 βδομάδες σε ψυκτικούς χώρους με θερμοκρασία 0oC και σχετική υγρασία 90% αμέσως μετά τη συλλογή. Σε ρυθμιζόμενες συνθήκες (CΟ2 7.8% και Ο2 11%) τα δαμάσκηνα μπορεί να συντηρηθούν ικανοποιητικά μέχρι και 10 εβδομάδες.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Ειδική δενδροκομία Τόμος II "Ακρόδρυα-Πυρηνόκαρπα-Λοιπά καρποφόρα", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.