Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Εδαφικές συνθήκες πατάτας"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Η [[Πατάτα φυτό|πατάτα]] προτιµά εδάφη [[Αμμώδη εδάφη|ελαφρά]], καλά αεριζόµενα και καλά κατεργασµένα, µε πλούσια οργανική ουσία και pΗ=4,8-6,5 καθώς και γόνιµα εδάφη µε καλή στράγγιση. Τα αµµώδη-αµµοπηλώδη εδάφη, θεωρούνται τα καταλληλότερα. Συνεκτικά εδάφη δίνουν παραγωγή κατώτερης ποιότητας, κακοσχηµατισµένους και µικρούς κονδύλους. Τα εν λόγω εδάφη δεν προσφέρονται για την καλλιέργεια πατάτας, όπως και τα υπερβολικά ξηρά εδάφη. Η πατάτα είναι αρκετά απαιτητικό φυτό σε [[Ρόλος θρεπτικών στοιχείων στα φυτά|θρεπτικά στοιχεία]]. Συνιστάται η συµµετοχή της σε πολυετή προγράµµατα αµειψισποράς. | + | Η [[Πατάτα φυτό|πατάτα]] προτιµά εδάφη [[Αμμώδη εδάφη|ελαφρά]], καλά αεριζόµενα και καλά κατεργασµένα, µε πλούσια οργανική ουσία και pΗ=4,8-6,5 καθώς και γόνιµα εδάφη µε καλή στράγγιση. Τα αµµώδη-αµµοπηλώδη εδάφη, θεωρούνται τα καταλληλότερα. Συνεκτικά εδάφη δίνουν παραγωγή κατώτερης ποιότητας, κακοσχηµατισµένους και µικρούς κονδύλους. Τα εν λόγω εδάφη δεν προσφέρονται για την καλλιέργεια πατάτας, όπως και τα υπερβολικά ξηρά εδάφη. Η πατάτα είναι αρκετά απαιτητικό φυτό σε [[Ρόλος θρεπτικών στοιχείων στα φυτά|θρεπτικά στοιχεία]]. Συνιστάται η συµµετοχή της σε πολυετή προγράµµατα αµειψισποράς.<ref name="Βιολογική καλλιέργεια πατάτας στην Κρήτη"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Βιολογική καλλιέργεια πατάτας στην Κρήτη"> Βιολογική καλλιέργεια πατάτας στην Κρήτη, πτυχιακή μελέτη της φοιτήτριας Μπαμιεδάκη Μαρία, Ηράκλειο 2005. </ref> | ||
+ | </references> | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
Γραμμή 8: | Γραμμή 13: | ||
[[ευδοκιμεί σε έδαφος ελάχιστης τιμής pH::4.8| ]] | [[ευδοκιμεί σε έδαφος ελάχιστης τιμής pH::4.8| ]] | ||
[[ευδοκιμεί σε έδαφος μέγιστης τιμής pH::6.5| ]] | [[ευδοκιμεί σε έδαφος μέγιστης τιμής pH::6.5| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 08:59, 7 Ιουλίου 2015
Η πατάτα προτιµά εδάφη ελαφρά, καλά αεριζόµενα και καλά κατεργασµένα, µε πλούσια οργανική ουσία και pΗ=4,8-6,5 καθώς και γόνιµα εδάφη µε καλή στράγγιση. Τα αµµώδη-αµµοπηλώδη εδάφη, θεωρούνται τα καταλληλότερα. Συνεκτικά εδάφη δίνουν παραγωγή κατώτερης ποιότητας, κακοσχηµατισµένους και µικρούς κονδύλους. Τα εν λόγω εδάφη δεν προσφέρονται για την καλλιέργεια πατάτας, όπως και τα υπερβολικά ξηρά εδάφη. Η πατάτα είναι αρκετά απαιτητικό φυτό σε θρεπτικά στοιχεία. Συνιστάται η συµµετοχή της σε πολυετή προγράµµατα αµειψισποράς.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Βιολογική καλλιέργεια πατάτας στην Κρήτη, πτυχιακή μελέτη της φοιτήτριας Μπαμιεδάκη Μαρία, Ηράκλειο 2005.