Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Λίπανση παντζαριού"
Από GAIApedia
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Μια [[Καλλιέργεια παντζαριού|καλλιέργεια]] [[Παντζάρι φυτό|παντζαριού]] με μέση παραγωγή 3 τόνοι/στρέμμα αφαιρεί από το [[Εδαφικές συνθήκες παντζαριού|έδαφος]] 7,5kg [[Άζωτο|αζώτου]] (Ν), 1,3kg [[Φώσφορος|φωσφόρου]] και 10,8kg [[Κάλιο|καλίου]]. Πριν από την εγκατάσταση της καλλιέργειας προσθέτουμε ολόκληρη την ποσότητα καλίου και φωσφόρου και μέρος του αζώτου. Η υπόλοιπη ποσότητα αζώτου (1/3 της συνολικής ποσότητας) προστίθεται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των φυτών. | + | Μια [[Καλλιέργεια παντζαριού|καλλιέργεια]] [[Παντζάρι φυτό|παντζαριού]] με μέση παραγωγή 3 τόνοι/στρέμμα αφαιρεί από το [[Εδαφικές συνθήκες παντζαριού|έδαφος]] 7,5kg [[Άζωτο|αζώτου]] (Ν), 1,3kg [[Φώσφορος|φωσφόρου]] και 10,8kg [[Κάλιο|καλίου]]. Πριν από την εγκατάσταση της καλλιέργειας προσθέτουμε ολόκληρη την ποσότητα καλίου και φωσφόρου και μέρος του αζώτου. Η υπόλοιπη ποσότητα αζώτου (1/3 της συνολικής ποσότητας) προστίθεται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των φυτών.<ref name="Παντζάρι"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Παντζάρι"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Παντζάρι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref> | ||
+ | </references> | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | ||
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια παντζαριού| ]] | [[σχετίζεται με::Καλλιέργεια παντζαριού| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 08:52, 9 Ιουλίου 2015
Μια καλλιέργεια παντζαριού με μέση παραγωγή 3 τόνοι/στρέμμα αφαιρεί από το έδαφος 7,5kg αζώτου (Ν), 1,3kg φωσφόρου και 10,8kg καλίου. Πριν από την εγκατάσταση της καλλιέργειας προσθέτουμε ολόκληρη την ποσότητα καλίου και φωσφόρου και μέρος του αζώτου. Η υπόλοιπη ποσότητα αζώτου (1/3 της συνολικής ποσότητας) προστίθεται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των φυτών.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Παντζάρι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.