Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Πολλαπλασιασμός αγγουριάς"
(Νέα σελίδα με 'Η σπορά για καλλιέργεια στην ύπαιθρο γίνεται τον Απρίλιο-Μάιο και ...') |
|||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Η σπορά για [[Καλλιέργεια αγγουριάς|καλλιέργεια]] στην ύπαιθρο γίνεται τον Απρίλιο-Μάιο και για καλλιέργεια στο [[Καλλιέργεια αγγουριάς θερμοκηπίου|θερμοκήπιο]] οποιαδήποτε εποχή του έτους. Η σπορά πραγματοποιείται σε γλαστράκια χαρτιού ή τύρφης, σακουλάκια, δίσκους με ατομικές θέσεις σποράς και ακολουθεί μία μόνο [[Μεταφύτευση αγγουριάς|μεταφύτευση]] στην τελική θέση στο [[Εδαφικές συνθήκες αγγουριάς|έδαφος]]. Ο σπόρος τοποθετείται σε βάθος 1,5-2 εκ. και το υπόστρωμα αποτελείται από τύρφη ή τύρφη και περλίτη (ή άμμο) σε αναλογία 1:1. τα φυτά μεταφυτεύονται στο έδαφος όταν αποκτήσουν 3-4 πραγματικά [[Βοτανικά χαρακτηριστικά αγγουριάς|φύλλα]], περίπου 4-5 εβδομάδες μετά τη σπορά. Για την αντιμετώπιση [[Ασθένειες αγγουριάς|ασθενειών]] του εδάφους (π.χ. φουζάριο) και την αύξηση της αντοχής των φυτών στις χαμηλές θερμοκρασίες εδάφους εφαρμόζεται η τεχνική του εμβολιασμού (κατακόρυφος ή διας προσεγγίσεως) σε κατάλληλα υποκείμενα, όπως το Cucurbita ficifolia. | + | Η σπορά για [[Καλλιέργεια αγγουριάς|καλλιέργεια]] στην ύπαιθρο γίνεται τον Απρίλιο-Μάιο και για καλλιέργεια στο [[Καλλιέργεια αγγουριάς θερμοκηπίου|θερμοκήπιο]] οποιαδήποτε εποχή του έτους. Η σπορά πραγματοποιείται σε γλαστράκια χαρτιού ή τύρφης, σακουλάκια, δίσκους με ατομικές θέσεις σποράς και ακολουθεί μία μόνο [[Μεταφύτευση αγγουριάς|μεταφύτευση]] στην τελική θέση στο [[Εδαφικές συνθήκες αγγουριάς|έδαφος]]. Ο σπόρος τοποθετείται σε βάθος 1,5-2 εκ. και το υπόστρωμα αποτελείται από τύρφη ή τύρφη και περλίτη (ή άμμο) σε αναλογία 1:1. τα φυτά μεταφυτεύονται στο έδαφος όταν αποκτήσουν 3-4 πραγματικά [[Βοτανικά χαρακτηριστικά αγγουριάς|φύλλα]], περίπου 4-5 εβδομάδες μετά τη σπορά. Για την αντιμετώπιση [[Ασθένειες αγγουριάς|ασθενειών]] του εδάφους (π.χ. φουζάριο) και την αύξηση της αντοχής των φυτών στις χαμηλές θερμοκρασίες εδάφους εφαρμόζεται η τεχνική του εμβολιασμού (κατακόρυφος ή διας προσεγγίσεως) σε κατάλληλα υποκείμενα, όπως το Cucurbita ficifolia.<ref name="Λαχανοκομία - Αγγουριά"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Λαχανοκομία - Αγγουριά"> [{{#show:Ιστοσελίδα Agroportal Γ.Π.Α/Λαχανοκομία - Αγγουριά| ?has link}} Λαχανοκομία - Αγγουριά]</ref> | ||
+ | </references> | ||
[[σχετίζεται με::Αγγουριά| ]] | [[σχετίζεται με::Αγγουριά| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Αναθεώρηση της 11:01, 9 Ιουλίου 2015
Η σπορά για καλλιέργεια στην ύπαιθρο γίνεται τον Απρίλιο-Μάιο και για καλλιέργεια στο θερμοκήπιο οποιαδήποτε εποχή του έτους. Η σπορά πραγματοποιείται σε γλαστράκια χαρτιού ή τύρφης, σακουλάκια, δίσκους με ατομικές θέσεις σποράς και ακολουθεί μία μόνο μεταφύτευση στην τελική θέση στο έδαφος. Ο σπόρος τοποθετείται σε βάθος 1,5-2 εκ. και το υπόστρωμα αποτελείται από τύρφη ή τύρφη και περλίτη (ή άμμο) σε αναλογία 1:1. τα φυτά μεταφυτεύονται στο έδαφος όταν αποκτήσουν 3-4 πραγματικά φύλλα, περίπου 4-5 εβδομάδες μετά τη σπορά. Για την αντιμετώπιση ασθενειών του εδάφους (π.χ. φουζάριο) και την αύξηση της αντοχής των φυτών στις χαμηλές θερμοκρασίες εδάφους εφαρμόζεται η τεχνική του εμβολιασμού (κατακόρυφος ή διας προσεγγίσεως) σε κατάλληλα υποκείμενα, όπως το Cucurbita ficifolia.[1]
Βιβλιογραφία