Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή φράουλας"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Οι συγκομισμένοι καρποί πρέπει να είναι σχεδόν ώριμοι με ροζ - κόκκινο χρωματισμό...')
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Οι συγκομισμένοι [[Φράουλα|καρποί]] πρέπει να είναι σχεδόν ώριμοι με ροζ - κόκκινο χρωματισμό, έτσι ώστε να [[Συντήρηση φράουλας|συντηρηθούν]] όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι την πώληση, στον καταναλωτή. Η συγκομιδή γίνεται σταδιακά με το χέρι και κόβονται μόνο όσοι καρποί είναι σχεδόν ώριμοι. Οι τραυματισμοί των καρπών θα πρέπει να αποφεύγονται. Επιπλέον η συγκομιδή θα πρέπει να γίνεται τις πρωϊνές ώρες, να τοποθετούνται αμέσως σε πλαστικές μικρές συσκευασίες και στη συνέχεια να οδηγούνται σε σκιερό μέρος μέχρι την αποθήκευση τους ή την άμεση διάθεση τους. Το μέσο βάρος νωπών καρπών ανά φυτό ανέρχεται στα 500gr καρπών. Η μέση στρεμματική απόδοση της [[Καλλιέργεια φραουλιάς|καλλιέργειας]] μπορεί να φτάσει τα 2.500kg, όταν υπάρχουν 5.000 φυτά στο στρέμμα.  
+
Οι συγκομισμένοι [[Φράουλα|καρποί]] πρέπει να είναι σχεδόν ώριμοι με ροζ - κόκκινο χρωματισμό, έτσι ώστε να [[Συντήρηση φράουλας|συντηρηθούν]] όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι την πώληση, στον καταναλωτή. Η συγκομιδή γίνεται σταδιακά με το χέρι και κόβονται μόνο όσοι καρποί είναι σχεδόν ώριμοι. Οι τραυματισμοί των καρπών θα πρέπει να αποφεύγονται. Επιπλέον η συγκομιδή θα πρέπει να γίνεται τις πρωϊνές ώρες, να τοποθετούνται αμέσως σε πλαστικές μικρές συσκευασίες και στη συνέχεια να οδηγούνται σε σκιερό μέρος μέχρι την αποθήκευση τους ή την άμεση διάθεση τους. Το μέσο βάρος νωπών καρπών ανά φυτό ανέρχεται στα 500gr καρπών. Η μέση στρεμματική απόδοση της [[Καλλιέργεια φραουλιάς|καλλιέργειας]] μπορεί να φτάσει τα 2.500kg, όταν υπάρχουν 5.000 φυτά στο στρέμμα.<ref name="Καλλιέργεια φραουλιάς"/> 
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Καλλιέργεια φραουλιάς"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Φράουλα, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref>
 +
</references>
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια φραουλιάς| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια φραουλιάς| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 14:25, 9 Ιουλίου 2015

Οι συγκομισμένοι καρποί πρέπει να είναι σχεδόν ώριμοι με ροζ - κόκκινο χρωματισμό, έτσι ώστε να συντηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι την πώληση, στον καταναλωτή. Η συγκομιδή γίνεται σταδιακά με το χέρι και κόβονται μόνο όσοι καρποί είναι σχεδόν ώριμοι. Οι τραυματισμοί των καρπών θα πρέπει να αποφεύγονται. Επιπλέον η συγκομιδή θα πρέπει να γίνεται τις πρωϊνές ώρες, να τοποθετούνται αμέσως σε πλαστικές μικρές συσκευασίες και στη συνέχεια να οδηγούνται σε σκιερό μέρος μέχρι την αποθήκευση τους ή την άμεση διάθεση τους. Το μέσο βάρος νωπών καρπών ανά φυτό ανέρχεται στα 500gr καρπών. Η μέση στρεμματική απόδοση της καλλιέργειας μπορεί να φτάσει τα 2.500kg, όταν υπάρχουν 5.000 φυτά στο στρέμμα.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Φράουλα, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.