Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Διαθρεπτική αξία αντιδιού"
Από GAIApedia
(Νέα σελίδα με 'Τα αντίδια είναι πλούσια σε βιταμίνες Β1, Β2 και καροτενοειδή καθώς και σε αν...') |
|||
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται) | |||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Τα [[Αντίδι προϊόν|αντίδια]] είναι πλούσια σε βιταμίνες Β1, Β2 και καροτενοειδή καθώς και σε ανόργανα στοιχεία όπως | + | Τα [[Αντίδι προϊόν|αντίδια]] είναι πλούσια σε βιταμίνες Β1, Β2 και καροτενοειδή καθώς και σε ανόργανα στοιχεία όπως κάλιο, νάτριο, φώσφορος και μαγνήσιο. Η πικρή τους γεύση οφείλεται στις ουσίες λακτουκίνη, λακτουκοπικρίνη και παράγωγα τους. Παλιότερα, οι λαϊκοί θεραπευτές χρησιμοποιούσαν τα αντίδια για την θεραπεία ασθενειών του ήπατος και της χολής. Πλέον έχει φανεί από κλινικές έρευνες πως ένα συστατικό που περιέχεται, το κιχώριο, έχει όντως ηπατοπροστατευτική δράση.<ref name="Θρεπτική αξία αντιδιού"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Θρεπτική αξία αντιδιού"> [{{#show:Ιστοσελίδα Freshme/Αντίδια| ?has link}} Θρεπτική αξία αντιδιού]</ref> | ||
+ | </references> | ||
[[σχετίζεται με::Αντίδι προϊόν| ]] | [[σχετίζεται με::Αντίδι προϊόν| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε καταναλωτή::30| ]] | [[πόσο αφορά σε καταναλωτή::30| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 09:44, 10 Ιουλίου 2015
Τα αντίδια είναι πλούσια σε βιταμίνες Β1, Β2 και καροτενοειδή καθώς και σε ανόργανα στοιχεία όπως κάλιο, νάτριο, φώσφορος και μαγνήσιο. Η πικρή τους γεύση οφείλεται στις ουσίες λακτουκίνη, λακτουκοπικρίνη και παράγωγα τους. Παλιότερα, οι λαϊκοί θεραπευτές χρησιμοποιούσαν τα αντίδια για την θεραπεία ασθενειών του ήπατος και της χολής. Πλέον έχει φανεί από κλινικές έρευνες πως ένα συστατικό που περιέχεται, το κιχώριο, έχει όντως ηπατοπροστατευτική δράση.[1]
Βιβλιογραφία