Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Εδαφικές συνθήκες μπρόκολου"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Το έδαφος πρέπει να είναι μέσης σύστασης, γόνιμο, πλούσιο σε οργανική ουσία, ...')
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το έδαφος πρέπει να είναι [[Πηλώδη εδάφη|μέσης σύστασης]], γόνιμο, πλούσιο σε οργανική ουσία, να διαθέτει [[Κλιματικές συνθήκες μπρόκολου|υγρασία]] και στραγγίζει καλά. Το pH του εδάφους θα πρέπει να έχει τιμή 6 - 6,5, ενώ σε χαμηλότερη τιμή επηρεάζεται αρνητικά η διαθεσιμότητα των [[Ρόλος θρεπτικών στοιχείων στα φυτά#Ιχνοστοιχεία|ιχνοστοιχείων]] (απαραίτητα για το [[Μπρόκολο φυτό|μπρόκολο]]). Το μπρόκολο έχει υψηλότερη ανθεκτικότητα σε αλατούχα εδάφη σε σχέση με άλλα λαχανικά.
+
Το έδαφος πρέπει να είναι [[Πηλώδη εδάφη|μέσης σύστασης]], γόνιμο, πλούσιο σε οργανική ουσία, να διαθέτει [[Κλιματικές συνθήκες μπρόκολου|υγρασία]] και στραγγίζει καλά. Το pH του εδάφους θα πρέπει να έχει τιμή 6 - 6,5, ενώ σε χαμηλότερη τιμή επηρεάζεται αρνητικά η διαθεσιμότητα των [[Ρόλος θρεπτικών στοιχείων στα φυτά#Ιχνοστοιχεία|ιχνοστοιχείων]] (απαραίτητα για το [[Μπρόκολο φυτό|μπρόκολο]]). Το μπρόκολο έχει υψηλότερη ανθεκτικότητα σε αλατούχα εδάφη σε σχέση με άλλα λαχανικά.<ref name="Καλλιέργεια μπρόκολου"/>
  
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Καλλιέργεια μπρόκολου"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Μπρόκολο, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref>
 +
</references>
  
 
[[σχετίζεται με::Μπρόκολο φυτό| ]]
 
[[σχετίζεται με::Μπρόκολο φυτό| ]]
Γραμμή 9: Γραμμή 13:
 
[[ευδοκιμεί σε έδαφος ελάχιστης τιμής pH::5.8| ]]
 
[[ευδοκιμεί σε έδαφος ελάχιστης τιμής pH::5.8| ]]
 
[[ευδοκιμεί σε έδαφος μέγιστης τιμής pH::7.2| ]]
 
[[ευδοκιμεί σε έδαφος μέγιστης τιμής pH::7.2| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 13:43, 10 Ιουλίου 2015

Το έδαφος πρέπει να είναι μέσης σύστασης, γόνιμο, πλούσιο σε οργανική ουσία, να διαθέτει υγρασία και στραγγίζει καλά. Το pH του εδάφους θα πρέπει να έχει τιμή 6 - 6,5, ενώ σε χαμηλότερη τιμή επηρεάζεται αρνητικά η διαθεσιμότητα των ιχνοστοιχείων (απαραίτητα για το μπρόκολο). Το μπρόκολο έχει υψηλότερη ανθεκτικότητα σε αλατούχα εδάφη σε σχέση με άλλα λαχανικά.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Μπρόκολο, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.