Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση γαρύφαλλου"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Μετά τη συλλογή τους τα [[Βοτανικά χαρακτηριστικά γαρυφαλλιάς|άνθη]] μεταφέρονται σε σκιερά μέρη (υπόστεγα) όπου γίνεται η διαλογή τους. Τοποθετούνται σε πάγκους στρωμμένους με νάϋλον, για προστασία από τραυματισμούς, καθαρίζονται τα στελέχη τους από τους πλάγιους βλαστούς, αποφυλλώνονται στο κατώτερο 1/3 του μήκους τους. Συσκευάζονται κατά χρώμα και ποιότητα (Α και Β) σε δέσμες των 60 [[Γαρύφαλλο|γαρυφάλλων]] τα standard και των 30 - 35 τα mini και περιτυλίσσονται με φύλλο ζελατίνης. Πιο συγκεκριμένα η συσκευασία γίνεται ανά 20 γαρύφαλλα σε σακκουλάκι που είναι έτοιμο και η 60άδα είναι σε μάτσο των τριών 20άδων. Ο παραγωγός αποθηκεύει τα γαρύφαλλα σε ψυγείο σε θερμοκρασία 4 - 5<sup>o</sup>C μέχρις έως ότου τα διαθέσει στην αγορά. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες της τάξης των 0 - 2<sup>o</sup>C η διάρκεια αποθήκευσης είναι περίπου 3-4 εβδομάδες. Το μέγιστο σημείο ψύξης υπολογίζεται στους -0,5<sup>o</sup>C.
+
Μετά τη συλλογή τους τα [[Βοτανικά χαρακτηριστικά γαρυφαλλιάς|άνθη]] μεταφέρονται σε σκιερά μέρη (υπόστεγα) όπου γίνεται η διαλογή τους. Τοποθετούνται σε πάγκους στρωμμένους με νάϋλον, για προστασία από τραυματισμούς, καθαρίζονται τα στελέχη τους από τους πλάγιους βλαστούς, αποφυλλώνονται στο κατώτερο 1/3 του μήκους τους. Συσκευάζονται κατά χρώμα και ποιότητα (Α και Β) σε δέσμες των 60 [[Γαρύφαλλο|γαρυφάλλων]] τα standard και των 30 - 35 τα mini και περιτυλίσσονται με φύλλο ζελατίνης. Πιο συγκεκριμένα η συσκευασία γίνεται ανά 20 γαρύφαλλα σε σακκουλάκι που είναι έτοιμο και η 60άδα είναι σε μάτσο των τριών 20άδων. Ο παραγωγός αποθηκεύει τα γαρύφαλλα σε ψυγείο σε θερμοκρασία 4 - 5<sup>o</sup>C μέχρις έως ότου τα διαθέσει στην αγορά. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες της τάξης των 0 - 2<sup>o</sup>C η διάρκεια αποθήκευσης είναι περίπου 3-4 εβδομάδες. Το μέγιστο σημείο ψύξης υπολογίζεται στους -0,5<sup>o</sup>C.<ref name="Συντήρηση γαρύφαλλου"/>
  
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Συντήρηση γαρύφαλλου"> "Η καλλιέργεια της γαρυφαλλιάς σε θερμοκήπιο στο νομό Αχαΐας και τεχνοοικονομική ανάλυση", πτυχιακή μελέτη της φοιτήτριας Ανδριάνας Ντάκουλα, Τμήμα Θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ανθοκομίας. Καλαμάτα 1999.</ref>
 +
</references>
  
 
[[σχετίζεται με::Γαρύφαλλο| ]]
 
[[σχετίζεται με::Γαρύφαλλο| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 09:48, 25 Φεβρουαρίου 2016

Μετά τη συλλογή τους τα άνθη μεταφέρονται σε σκιερά μέρη (υπόστεγα) όπου γίνεται η διαλογή τους. Τοποθετούνται σε πάγκους στρωμμένους με νάϋλον, για προστασία από τραυματισμούς, καθαρίζονται τα στελέχη τους από τους πλάγιους βλαστούς, αποφυλλώνονται στο κατώτερο 1/3 του μήκους τους. Συσκευάζονται κατά χρώμα και ποιότητα (Α και Β) σε δέσμες των 60 γαρυφάλλων τα standard και των 30 - 35 τα mini και περιτυλίσσονται με φύλλο ζελατίνης. Πιο συγκεκριμένα η συσκευασία γίνεται ανά 20 γαρύφαλλα σε σακκουλάκι που είναι έτοιμο και η 60άδα είναι σε μάτσο των τριών 20άδων. Ο παραγωγός αποθηκεύει τα γαρύφαλλα σε ψυγείο σε θερμοκρασία 4 - 5oC μέχρις έως ότου τα διαθέσει στην αγορά. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες της τάξης των 0 - 2oC η διάρκεια αποθήκευσης είναι περίπου 3-4 εβδομάδες. Το μέγιστο σημείο ψύξης υπολογίζεται στους -0,5oC.[1]

Βιβλιογραφία

  1. "Η καλλιέργεια της γαρυφαλλιάς σε θερμοκήπιο στο νομό Αχαΐας και τεχνοοικονομική ανάλυση", πτυχιακή μελέτη της φοιτήτριας Ανδριάνας Ντάκουλα, Τμήμα Θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ανθοκομίας. Καλαμάτα 1999.