Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Γαρύφαλλο"
(Νέα σελίδα με '{{{top_heading|==}}}Συντήρηση{{{top_heading|==}}} {{{top_heading|==}}}Μεταποιημένα προϊόντα{{{top_heading|==}}} ==Σχετικές σε...') |
|||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
{{{top_heading|==}}}Συντήρηση{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Συντήρηση{{{top_heading|==}}} | ||
+ | Μετά τη συλλογή τους τα [[Βοτανικά χαρακτηριστικά γαρυφαλλιάς|άνθη]] μεταφέρονται σε σκιερά μέρη (υπόστεγα) όπου γίνεται η διαλογή τους. Τοποθετούνται σε πάγκους στρωμμένους με νάϋλον, για προστασία από τραυματισμούς, καθαρίζονται τα στελέχη τους από τους πλάγιους βλαστούς, αποφυλλώνονται στο κατώτερο 1/3 του μήκους τους. Συσκευάζονται κατά χρώμα και ποιότητα (Α και Β) σε δέσμες των 60 [[Γαρύφαλλο|γαρυφάλλων]] τα standard και των 30 - 35 τα mini και περιτυλίσσονται με φύλλο ζελατίνης. Πιο συγκεκριμένα η συσκευασία γίνεται ανά 20 γαρύφαλλα σε σακκουλάκι που είναι έτοιμο και η 60άδα είναι σε μάτσο των τριών 20άδων. Ο παραγωγός αποθηκεύει τα γαρύφαλλα σε ψυγείο σε θερμοκρασία 4 - 5<sup>o</sup>C μέχρις έως ότου τα διαθέσει στην αγορά. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες της τάξης των 0 - 2<sup>o</sup>C η διάρκεια αποθήκευσης είναι περίπου 3-4 εβδομάδες. Το μέγιστο σημείο ψύξης υπολογίζεται στους -0,5<sup>o</sup>C.<ref name="Συντήρηση γαρύφαλλου"/> | ||
{{{top_heading|==}}}Μεταποιημένα προϊόντα{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Μεταποιημένα προϊόντα{{{top_heading|==}}} | ||
Γραμμή 14: | Γραμμή 15: | ||
*[[Μεταποιημένα προϊόντα από γαρύφαλλο]] | *[[Μεταποιημένα προϊόντα από γαρύφαλλο]] | ||
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Συντήρηση γαρύφαλλου"> "Η καλλιέργεια της γαρυφαλλιάς σε θερμοκήπιο στο νομό Αχαΐας και τεχνοοικονομική ανάλυση", πτυχιακή μελέτη της φοιτήτριας Ανδριάνας Ντάκουλα, Τμήμα Θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ανθοκομίας. Καλαμάτα 1999.</ref> | ||
+ | </references> | ||
Αναθεώρηση της 09:49, 25 Φεβρουαρίου 2016
Συντήρηση
Μετά τη συλλογή τους τα άνθη μεταφέρονται σε σκιερά μέρη (υπόστεγα) όπου γίνεται η διαλογή τους. Τοποθετούνται σε πάγκους στρωμμένους με νάϋλον, για προστασία από τραυματισμούς, καθαρίζονται τα στελέχη τους από τους πλάγιους βλαστούς, αποφυλλώνονται στο κατώτερο 1/3 του μήκους τους. Συσκευάζονται κατά χρώμα και ποιότητα (Α και Β) σε δέσμες των 60 γαρυφάλλων τα standard και των 30 - 35 τα mini και περιτυλίσσονται με φύλλο ζελατίνης. Πιο συγκεκριμένα η συσκευασία γίνεται ανά 20 γαρύφαλλα σε σακκουλάκι που είναι έτοιμο και η 60άδα είναι σε μάτσο των τριών 20άδων. Ο παραγωγός αποθηκεύει τα γαρύφαλλα σε ψυγείο σε θερμοκρασία 4 - 5oC μέχρις έως ότου τα διαθέσει στην αγορά. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες της τάξης των 0 - 2oC η διάρκεια αποθήκευσης είναι περίπου 3-4 εβδομάδες. Το μέγιστο σημείο ψύξης υπολογίζεται στους -0,5oC.[1]
Μεταποιημένα προϊόντα
Σχετικές σελίδες
Βιβλιογραφία
- ↑ "Η καλλιέργεια της γαρυφαλλιάς σε θερμοκήπιο στο νομό Αχαΐας και τεχνοοικονομική ανάλυση", πτυχιακή μελέτη της φοιτήτριας Ανδριάνας Ντάκουλα, Τμήμα Θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ανθοκομίας. Καλαμάτα 1999.