Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Κυριότερες οινοποιήσιμες ποικιλίες χώρας"
Από GAIApedia
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
{{{top_heading|==}}}Απογραφή κύριων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Απογραφή κύριων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου{{{top_heading|==}}} | ||
+ | Στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται οι κυριότερες [[ποικιλίες αμπέλου |ποικιλίες]] [[αμπέλι |αμπελιού]] προς οινοποίηση. | ||
Αμπελουργική περίοδος 2010-2011 | Αμπελουργική περίοδος 2010-2011 |
Τελευταία αναθεώρηση της 10:59, 20 Ιουνίου 2016
Απογραφή κύριων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου
Στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται οι κυριότερες ποικιλίες αμπελιού προς οινοποίηση.
Αμπελουργική περίοδος 2010-2011
Ημερομηνία ανακοίνωσης Φεβρουάριος 2012
Ποικιλία | Πραγματικά φυτεμένη έκταση (ha) | Ποσοστό % |
Σαββατιανό | 11.599,90 | 17,23 |
Ροδίτης | 9.317,35 | 13,84 |
Αγιωργίτικο | 3.634,68 | 5,40 |
Ξυνόμαυρο | 2.301,08 | 3,42 |
Λιάτικο | 2.217,00 | 3.29 |
Cabernet sauvignon | 2.318,78 | 3,18 |
Ασύρτικο | 1.827,58 | 2,71 |
Άλλες | 34.296,62 | 50,94 |
Σύνολο | 67.332,99 | 100,00 |