Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Λικέρ ακτινίδιο"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Απαιτούνται 1Kg ακτινίδια καθαρισμένα ώριμα και | + | Απαιτούνται 1Kg [[ακτινίδιο |ακτινίδια]] καθαρισμένα ώριμα και πολτοποιημένα, 1/2Kg [[Ζαχαρότευτλο προϊόν |ζάχαρη]] λευκή ή καστανή. Με την καστανή ζάχαρη γίνεται σκούρο πράσινο, ενώ με την λευκή βεραμάν. Επιπλέον απαιτείται 1lt καθαρό οινόπνευμα από το φαρμακείο ή 1lt δυνατή βότκα (κατά προτίμηση όχι Ρώσικη). Αφού πολτοποιηθούν τα ακτίδια στη μεγάλη γυάλα του blender, προσθέτουμε την ζάχαρη και τέλος το οινόπνευμα ή τη βότκα. Αφού σουρωθεί το μίγμα, προστίθεται κανέλλα (αν απαιτείται)και το τοποθετούμε στο ψυγείο στην συντήρηση για 24 ώρες. Στη συνέχεια, τοποθετείται σε αποστειρωμένη γυάλινη καράφα που να κλείνει αεροστεγώς τοποθετείται σε δροσερό και ξηρό μέρος και σε ένα μήνα θα είναι έτοιμο. |
− | + | ||
[[πόσο αφορά σε καταναλωτή::30| ]] | [[πόσο αφορά σε καταναλωτή::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]] | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]] | ||
[[παράγεται από::Ακτινίδιο| ]] | [[παράγεται από::Ακτινίδιο| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | ||
+ | __NOTOC__ |
Τελευταία αναθεώρηση της 14:16, 20 Ιουνίου 2016
Απαιτούνται 1Kg ακτινίδια καθαρισμένα ώριμα και πολτοποιημένα, 1/2Kg ζάχαρη λευκή ή καστανή. Με την καστανή ζάχαρη γίνεται σκούρο πράσινο, ενώ με την λευκή βεραμάν. Επιπλέον απαιτείται 1lt καθαρό οινόπνευμα από το φαρμακείο ή 1lt δυνατή βότκα (κατά προτίμηση όχι Ρώσικη). Αφού πολτοποιηθούν τα ακτίδια στη μεγάλη γυάλα του blender, προσθέτουμε την ζάχαρη και τέλος το οινόπνευμα ή τη βότκα. Αφού σουρωθεί το μίγμα, προστίθεται κανέλλα (αν απαιτείται)και το τοποθετούμε στο ψυγείο στην συντήρηση για 24 ώρες. Στη συνέχεια, τοποθετείται σε αποστειρωμένη γυάλινη καράφα που να κλείνει αεροστεγώς τοποθετείται σε δροσερό και ξηρό μέρος και σε ένα μήνα θα είναι έτοιμο.