Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ομάδα III - Χρωστικές τροφίμων με συνδυασμένο ανώτατο επιτρεπτό επίπεδο"
Από GAIApedia
Γραμμή 35: | Γραμμή 35: | ||
|E 161b||Λουτεΐνη | |E 161b||Λουτεΐνη | ||
|} | |} | ||
− | + | ||
+ | <ref name="Οδηγός ορθής πρακτικής"/> | ||
+ | |||
==Βιβλιογραφία== | ==Βιβλιογραφία== | ||
− | + | <references> | |
+ | |||
+ | <ref name="Οδηγός ορθής πρακτικής">[[Media:Οδηγός ορθής πρακτικής για τις επιχειρήσεις παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων.pdf|Οδηγός ορθής πρακτικής για τις επιχειρήσεις παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων, Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, Αθήνα Απρίλιος 2013]]</ref> | ||
+ | |||
+ | </references> | ||
+ | |||
[[σχετίζεται με::Ομάδες πρόσθετων ουσιών| ]] | [[σχετίζεται με::Ομάδες πρόσθετων ουσιών| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]] | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]] | ||
Γραμμή 44: | Γραμμή 51: | ||
[[πόσο αφορά σε καταναλωτή::30| ]] | [[πόσο αφορά σε καταναλωτή::30| ]] | ||
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | ||
+ | __NOTOC__ |
Τελευταία αναθεώρηση της 07:17, 23 Ιουνίου 2016
Χρωστικές τροφίμων με συνδυασμένο ανώτατο επιτρεπτό επίπεδο
Αριθμός Ε | Όνομα |
---|---|
E 100 | Κουρκουμίνη |
E 104 | Κίτρινο της κινολίνης |
E 110 | Κίτρινο Sunset FCF / Κιτρινοπορτοκαλί S |
E 120 | Κοχενίλη, καρμινικό οξύ, καρμίνες |
E 122 | Αζωρουμπίνη, καρμοϊσίνη |
E 124 | Πονσώ 4R, ερυθρό της κοχενίλης A |
E 129 | Ερυθρό Allura AC |
E 131 | Patent Blue V |
E 132 | Ινδικοτίνη, ινδικοκαρμίνη |
E 133 | Λαμπρό κυανό FCF |
E 142 | Πράσινο S |
E 151 | Λαμπρό μαύρο BN, μαύρο PN |
E 155 | Καστανό HT |
E 160e | β-απο-8’-καροτενάλη (C30) |
E 161b | Λουτεΐνη |
Βιβλιογραφία
- ↑ Οδηγός ορθής πρακτικής για τις επιχειρήσεις παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων, Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, Αθήνα Απρίλιος 2013