Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία Ευρώπη"
Γραμμή 10: | Γραμμή 10: | ||
{{{top_heading|==}}}Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}} | ||
− | Χρόνος σποράς-ωρίμασης: Πρώιμη (βλαστική περίοδος 130 ημέρες) | + | Χρόνος σποράς-ωρίμασης: Πρώιμη [[Ποικιλίες ρυζιού |ποικιλία]] (βλαστική περίοδος 130 ημέρες) |
Αδέλφωμα: Μέτριο | Αδέλφωμα: Μέτριο | ||
− | Αντοχή στο πλάγιασμα: Μέση | + | Αντοχή στο [[Πλάγιασμα (lodging) φυτών |πλάγιασμα]]: Μέση |
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική | Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική | ||
Γραμμή 20: | Γραμμή 20: | ||
Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική | Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική | ||
− | Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική | + | Αντοχή στην [[Πυρικουλάρια (Pyricularia oryzae) |Πυρικουλάρια]]: Πολύ ανθεκτική |
− | Αντοχή στη Σεσάμια: Μέτρια | + | Αντοχή στη [[Έντομα που προσβάλουν το ρύζι μετά τη διόγκωση της φόβης |Σεσάμια]]: Μέτρια |
Βάρος 1000 σπόρων: 33 γρ. | Βάρος 1000 σπόρων: 33 γρ. |
Τελευταία αναθεώρηση της 07:11, 27 Ιουνίου 2016
Χαρακτηριστικά στοιχεία
Η ποικιλία ρυζιού Ευρώπη περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Ύψος: 100-110 εκ.
Φόβη: Μήκος 17 εκ., ημιόρθια συμπαγής
Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη(Μήκος 6,3 χιλ. Σχέση μήκος/πλάτος 2,3)
Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά
Χρόνος σποράς-ωρίμασης: Πρώιμη ποικιλία (βλαστική περίοδος 130 ημέρες)
Αδέλφωμα: Μέτριο
Αντοχή στο πλάγιασμα: Μέση
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στη Σεσάμια: Μέτρια
Βάρος 1000 σπόρων: 33 γρ.
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά
Απόδοση στο μύλο συνολική: 68%
Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 58%
Κρυσταλλότητα κόκκων: 10%
Αμυλόζη: 17-18% (τύπος Japonica)
Ποιότητα: Μέτρια