Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία Ισπανική Α'"
Γραμμή 14: | Γραμμή 14: | ||
Αδέλφωμα: Μέτριο | Αδέλφωμα: Μέτριο | ||
− | Αντοχή στο πλάγιασμα: Μεγάλη | + | Αντοχή στο [[Πλάγιασμα (lodging) φυτών |πλάγιασμα]]: Μεγάλη |
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική | Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική | ||
− | Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική | + | Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική [[Ποικιλίες ρυζιού |ποικιλία]] |
− | Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική | + | Αντοχή στην [[Πυρικουλάρια (Pyricularia oryzae) |Πυρικουλάρια]]: Πολύ ανθεκτική |
− | Αντοχή στη Σεσάμια: Μέτρια | + | Αντοχή στη [[Έντομα που προσβάλουν το ρύζι μετά τη διόγκωση της φόβης |Σεσάμια]]: Μέτρια |
Βάρος 1000 σπόρων: 29 γρ | Βάρος 1000 σπόρων: 29 γρ |
Αναθεώρηση της 07:12, 27 Ιουνίου 2016
Χαρακτηριστικά στοιχεία
Η ποικιλία ρυζιού Ισπανική Α' περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Ύψος: 85-95 εκ.
Φόβη: Μήκος 12 εκ., ημιόρθια συμπαγής
Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη (Μήκος 5,7 χιλ. Σχέση μήκος/πλάτος 2,1)
Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά
Χρόνος σποράς-ωρίμασης: 147 ημέρες
Αδέλφωμα: Μέτριο
Αντοχή στο πλάγιασμα: Μεγάλη
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική ποικιλία
Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στη Σεσάμια: Μέτρια
Βάρος 1000 σπόρων: 29 γρ
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά
Απόδοση στο μύλο συνολική: 71%
Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
Κρυσταλλότητα κόκκων: 90%
Αμυλόζη: 17-18% (τύπος Japonica)
Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου