Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία Αξιός"
Από GAIApedia
(4 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από ένα χρήστη δεν εμφανίζονται) | |||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
{{{top_heading|==}}}Χαρακτηριστικά στοιχεία{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Χαρακτηριστικά στοιχεία{{{top_heading|==}}} | ||
+ | Η ποικιλία [[ρύζι |ρυζιού]] Αξιός περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: | ||
− | Ύψος: 105-115 εκ. | + | *Ύψος: 105-115 εκ. |
− | Φόβη: Μήκος 19 εκ., ημιόρθια διακλαδισμένη | + | *Φόβη: Μήκος 19 εκ., ημιόρθια διακλαδισμένη |
− | Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη | + | *Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη (Μήκος 6,7 χιλ. Σχέση μήκος/πλάτος 2,4) |
− | (Μήκος 6,7 χιλ. Σχέση μήκος/πλάτος 2,4) | + | |
{{{top_heading|==}}}Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}} | ||
− | Χρόνος σποράς-ωρίμασης: 128 ημέρες | + | *Χρόνος σποράς-ωρίμασης: 128 ημέρες |
− | Αδέλφωμα: Μέτριο | + | *Αδέλφωμα: Μέτριο |
− | Αντοχή στο πλάγιασμα: Μέση | + | *Αντοχή στο [[Πλάγιασμα (lodging) φυτών |πλάγιασμα]]: Μέση |
− | Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική | + | *Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική |
− | Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική | + | *Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική [[Ποικιλίες ρυζιού |ποικιλία]] |
− | Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική | + | *Αντοχή στην [[Πυρικουλάρια (Pyricularia oryzae) |Πυρικουλάρια]]: Πολύ ανθεκτική [[ποικιλίες ρυζιού |ποικιλία]] |
− | Αντοχή στη Σεσάμια: Μέτρια | + | *Αντοχή στη [[Έντομα που προσβάλουν το ρύζι μετά τη διόγκωση της φόβης |Σεσάμια]]: Μέτρια |
− | Βάρος 1000 σπόρων: 43 γρ. | + | *Βάρος 1000 σπόρων: 43 γρ. |
{{{top_heading|==}}}Τεχνολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Τεχνολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}} | ||
− | Απόδοση στο μύλο συνολική: 65% | + | *Απόδοση στο μύλο συνολική: 65% |
− | Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 55% | + | *Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 55% |
− | Κρυσταλλότητα κόκκων: 0% | + | *Κρυσταλλότητα κόκκων: 0% |
− | Αμυλόζη: 16-17% (τύπος Japonica) | + | *Αμυλόζη: 16-17% (τύπος Japonica) |
− | Ποιότητα: Μέτρια | + | *Ποιότητα: Μέτρια |
[[είναι ποικιλία της::Ρύζι| ]] | [[είναι ποικιλία της::Ρύζι| ]] | ||
Γραμμή 42: | Γραμμή 42: | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | ||
[[Category:Ρύζι]] | [[Category:Ρύζι]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | ||
+ | __NOTOC__ |
Τελευταία αναθεώρηση της 07:12, 27 Ιουνίου 2016
Χαρακτηριστικά στοιχεία
Η ποικιλία ρυζιού Αξιός περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
- Ύψος: 105-115 εκ.
- Φόβη: Μήκος 19 εκ., ημιόρθια διακλαδισμένη
- Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη (Μήκος 6,7 χιλ. Σχέση μήκος/πλάτος 2,4)
Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά
- Χρόνος σποράς-ωρίμασης: 128 ημέρες
- Αδέλφωμα: Μέτριο
- Αντοχή στο πλάγιασμα: Μέση
- Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
- Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική ποικιλία
- Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική ποικιλία
- Αντοχή στη Σεσάμια: Μέτρια
- Βάρος 1000 σπόρων: 43 γρ.
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά
- Απόδοση στο μύλο συνολική: 65%
- Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 55%
- Κρυσταλλότητα κόκκων: 0%
- Αμυλόζη: 16-17% (τύπος Japonica)
- Ποιότητα: Μέτρια