Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Λίπανση ραπανακιού"
Από GAIApedia
(Νέα σελίδα με 'Πριν από την εγκατάσταση της καλλιέργειας προσθέτουμε κοπριά σε ...') |
|||
(2 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από 2 χρήστες δεν εμφανίζονται) | |||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Πριν από την εγκατάσταση της [[Καλλιέργεια ραπανακιού|καλλιέργειας]] προσθέτουμε κοπριά σε ποσότητα 3 - 4 τόνους/στρέμμα ή κάποιο οργανικό λίπασμα σε ποσότητα 100Kg/στρέμμα. Ακόμη προσθέτουμε κάποια μορφή αζωτούχα λίπανσης 15 - 20 ημέρες μετά τη σπορά . Για να καλύψει τις ανάγκες της | + | Πριν από την εγκατάσταση της [[Καλλιέργεια ραπανακιού|καλλιέργειας]] προσθέτουμε κοπριά σε ποσότητα 3 - 4 τόνους/στρέμμα ή κάποιο οργανικό λίπασμα σε ποσότητα 100Kg/στρέμμα. Ακόμη προσθέτουμε κάποια μορφή αζωτούχα λίπανσης 15 - 20 ημέρες μετά τη σπορά . Για να καλύψει τις ανάγκες της καλλιέργειας σε [[Ρόλος θρεπτικών στοιχείων στα φυτά|θρεπτικά στοιχεία]] προσθέτουμε 10 - 15Kg αζώτου (Ν), 8 - 10Kg Ρ<sub>2</sub>Ο<sub>5</sub> και 10 - 12Kg Κ<sub>2</sub>Ο (ή αλλιώς 10 - 15Kg [[Άζωτο|αζώτου]], 3,5 - 4,4Kg [[Φώσφορος|φωσφόρου]] και 8,4 - 10Kg [[Κάλιο|καλίου]]).<ref name="Καλλιέργεια ραπανακιού"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | |||
+ | <references> | ||
+ | |||
+ | <ref name="Καλλιέργεια ραπανακιού"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Ραπανάκι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008</ref> | ||
+ | |||
+ | </references> | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | ||
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια ραπανακιού| ]] | [[σχετίζεται με::Καλλιέργεια ραπανακιού| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | ||
+ | __NOTOC__ |
Τελευταία αναθεώρηση της 11:36, 21 Ιουλίου 2016
Πριν από την εγκατάσταση της καλλιέργειας προσθέτουμε κοπριά σε ποσότητα 3 - 4 τόνους/στρέμμα ή κάποιο οργανικό λίπασμα σε ποσότητα 100Kg/στρέμμα. Ακόμη προσθέτουμε κάποια μορφή αζωτούχα λίπανσης 15 - 20 ημέρες μετά τη σπορά . Για να καλύψει τις ανάγκες της καλλιέργειας σε θρεπτικά στοιχεία προσθέτουμε 10 - 15Kg αζώτου (Ν), 8 - 10Kg Ρ2Ο5 και 10 - 12Kg Κ2Ο (ή αλλιώς 10 - 15Kg αζώτου, 3,5 - 4,4Kg φωσφόρου και 8,4 - 10Kg καλίου).[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Ραπανάκι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008