Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Σχήμα καρπού"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Το σχήμα των [[Καρποί|καρπών]] μπορεί να είναι σημαντικό από οικονομικής άποψης. Οι [[Ποικιλίες αχλαδιάς|ποικιλίες της αχλαδιάς]] έχουν χαρακτηριστικά σχήματα και καθετί που μεταβάλλει το σχήμα μειώνει και την οικονομική αξία της ποικιλίας. Για παράδειγμα, οι ψεκασμοί με GA (γιββερελλικό οξύ) προκαλούν [[Παρθενοκαρπία|παρθενοκαρπική ανάπτυξη]] σε μερικές ποικιλίες, αλλά το αποκτώμενο σχήμα είναι πολύ επίμηκες για το εμπόριο. | + | Το σχήμα των [[Καρποί|καρπών]] μπορεί να είναι σημαντικό από οικονομικής άποψης. Οι [[Ποικιλίες αχλαδιάς|ποικιλίες της αχλαδιάς]] έχουν χαρακτηριστικά σχήματα και καθετί που μεταβάλλει το σχήμα μειώνει και την οικονομική αξία της ποικιλίας. Για παράδειγμα, οι ψεκασμοί με GA (γιββερελλικό οξύ) προκαλούν [[Παρθενοκαρπία|παρθενοκαρπική ανάπτυξη]] σε μερικές ποικιλίες, αλλά το αποκτώμενο σχήμα είναι πολύ επίμηκες για το εμπόριο. |
+ | |||
+ | Για τα [[Μήλο|μήλα]] οι καταναλωτές θέλουν επιμήκεις καρπούς όταν πρόκειται για [[Ποικιλία μηλιάς Delicious|Delicious]] | ||
Αναθεώρηση της 08:33, 28 Σεπτεμβρίου 2016
Το σχήμα των καρπών μπορεί να είναι σημαντικό από οικονομικής άποψης. Οι ποικιλίες της αχλαδιάς έχουν χαρακτηριστικά σχήματα και καθετί που μεταβάλλει το σχήμα μειώνει και την οικονομική αξία της ποικιλίας. Για παράδειγμα, οι ψεκασμοί με GA (γιββερελλικό οξύ) προκαλούν παρθενοκαρπική ανάπτυξη σε μερικές ποικιλίες, αλλά το αποκτώμενο σχήμα είναι πολύ επίμηκες για το εμπόριο.
Για τα μήλα οι καταναλωτές θέλουν επιμήκεις καρπούς όταν πρόκειται για Delicious
Βιβλιογραφία
- ↑ Γενική Δενδροκομία, του Καθηγητή Δενδροκομίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνου Α. Ποντίκη, 1997