Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Βαθμός αραιώματος"
Από GAIApedia
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
Στις ζωηρές [[Ποικιλίες μηλιάς|ποικιλίες μηλιάς]] και [[Ροδακινιά|ροδακινιάς]] απαιτείται η σχέση [[Φύλλα|φύλλων]]: [[Καρποί|καρπού]] να κυμαίνεται μεταξύ 40:1 και 75:1, για να επιτευχθεί εμπορεύσιμο μέγεθος καρπών. | Στις ζωηρές [[Ποικιλίες μηλιάς|ποικιλίες μηλιάς]] και [[Ροδακινιά|ροδακινιάς]] απαιτείται η σχέση [[Φύλλα|φύλλων]]: [[Καρποί|καρπού]] να κυμαίνεται μεταξύ 40:1 και 75:1, για να επιτευχθεί εμπορεύσιμο μέγεθος καρπών. | ||
− | Οι καρποί των ποικιλιών των [[Πυρηνόκαρπα|πυρηνόκαρπων]] που ωριμάζουν 75 έως 90 ημέρες μετά την πλήρη [[Ανθοφορία|ανθοφορία]] | + | Οι καρποί των ποικιλιών των [[Πυρηνόκαρπα|πυρηνόκαρπων]] που ωριμάζουν 75 έως 90 ημέρες μετά την πλήρη [[Ανθοφορία|ανθοφορία]] πρέπει να έχουν την κατάλληλη σχέση φύλλων: καρπού εφτά εβδομάδες, μετά την πλήρη ανθοφορία για την επίτευξη καρπών εμπορεύσιμου μεγέθους. |
+ | |||
+ | Στις νέες [[Ποικιλίες τύπου spur της Red Delicious|ποικιλίες μηλιάς τύπου spur]] | ||
Αναθεώρηση της 10:20, 30 Μαρτίου 2017
Στις ζωηρές ποικιλίες μηλιάς και ροδακινιάς απαιτείται η σχέση φύλλων: καρπού να κυμαίνεται μεταξύ 40:1 και 75:1, για να επιτευχθεί εμπορεύσιμο μέγεθος καρπών.
Οι καρποί των ποικιλιών των πυρηνόκαρπων που ωριμάζουν 75 έως 90 ημέρες μετά την πλήρη ανθοφορία πρέπει να έχουν την κατάλληλη σχέση φύλλων: καρπού εφτά εβδομάδες, μετά την πλήρη ανθοφορία για την επίτευξη καρπών εμπορεύσιμου μεγέθους.
Στις νέες ποικιλίες μηλιάς τύπου spur
Βιβλιογραφία
- ↑ Γενική Δενδροκομία, του Καθηγητή Δενδροκομίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνου Α. Ποντίκη, 1997