Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση καρότου"
Από GAIApedia
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Οι άριστες θερμοκρασίες συντήρησης του [[Καρότο προϊόν|καρότου]] είναι μεταξύ 0 - 1<sup>o</sup>C και με υψηλή υγρασία 80 - 90%. Οι [[Βοτανικά χαρακτηριστικά καρότου|ρίζες]] αποθηκεύονται καλύτερα αφού αφαιρεθούν τα φύλλα, γιατί τόσο υγρασία όσο και [[Ρόλος θρεπτικών στοιχείων στα φυτά|θρεπτικά στοιχεία]] μετακινούνται από τη ρίζα προς τα φύλλα κατά την αποθήκευση. | + | Οι άριστες θερμοκρασίες συντήρησης του [[Καρότο προϊόν|καρότου]] είναι μεταξύ 0 - 1<sup>o</sup>C και με υψηλή υγρασία 80 - 90%. Οι [[Βοτανικά χαρακτηριστικά καρότου|ρίζες]] αποθηκεύονται καλύτερα αφού αφαιρεθούν τα φύλλα, γιατί τόσο υγρασία όσο και [[Ρόλος θρεπτικών στοιχείων στα φυτά|θρεπτικά στοιχεία]] μετακινούνται από τη ρίζα προς τα φύλλα κατά την αποθήκευση.<ref name="Ειδική λαχανοκομία"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Ειδική λαχανοκομία"> Ειδική λαχανακομία - Λαχανικά υπαίθρου, του Χρήστου Ολύμπιου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα 1996.</ref> | ||
+ | </references> | ||
[[σχετίζεται με::Καρότο προϊόν| ]] | [[σχετίζεται με::Καρότο προϊόν| ]] | ||
Γραμμή 5: | Γραμμή 10: | ||
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]] | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]] | [[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 13:51, 7 Ιουλίου 2015
Οι άριστες θερμοκρασίες συντήρησης του καρότου είναι μεταξύ 0 - 1oC και με υψηλή υγρασία 80 - 90%. Οι ρίζες αποθηκεύονται καλύτερα αφού αφαιρεθούν τα φύλλα, γιατί τόσο υγρασία όσο και θρεπτικά στοιχεία μετακινούνται από τη ρίζα προς τα φύλλα κατά την αποθήκευση.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Ειδική λαχανακομία - Λαχανικά υπαίθρου, του Χρήστου Ολύμπιου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα 1996.