Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση ροδάκινων"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Η [[Καλλιέργεια ροδακινιάς|καλλιέργεια]] της [[Ροδακινιά|ροδακινιάς]] παράγει ως προϊόν το ροδάκινο. Τα [[Ροδάκινο|ροδάκινα]], αν και δε συντηρούνται για μακρόν, μπορεί να διατηρηθούν για 2-4 βδομάδες, ανάλογα με την [[Ποικιλίες ροδακινιάς|ποικιλία]] και το βαθμό [[Ωρίμανση ροδάκινων|ωριμότητας]], περίπου στους 0<sup>o</sup>C και σχετική υγρασία 90%. Συνιστάται ταχεία πρόψυξη (υδρόψυξη) στους 0<sup>o</sup>C αμέσως μετά τη [[Συγκομιδή ροδάκινων|συγκομιδή]], γιατί επιβραδύνεται η ωρίμαση και παρεμποδίζεται η ανάπτυξη μικροοργανισμών, που προκαλούν ταχεία φθορά στους καρπούς. | + | Η [[Καλλιέργεια ροδακινιάς|καλλιέργεια]] της [[Ροδακινιά|ροδακινιάς]] παράγει ως προϊόν το ροδάκινο. Τα [[Ροδάκινο|ροδάκινα]], αν και δε συντηρούνται για μακρόν, μπορεί να διατηρηθούν για 2-4 βδομάδες, ανάλογα με την [[Ποικιλίες ροδακινιάς|ποικιλία]] και το βαθμό [[Ωρίμανση ροδάκινων|ωριμότητας]], περίπου στους 0<sup>o</sup>C και σχετική υγρασία 90%. Συνιστάται ταχεία πρόψυξη (υδρόψυξη) στους 0<sup>o</sup>C αμέσως μετά τη [[Συγκομιδή ροδάκινων|συγκομιδή]], γιατί επιβραδύνεται η ωρίμαση και παρεμποδίζεται η ανάπτυξη μικροοργανισμών, που προκαλούν ταχεία φθορά στους καρπούς.<ref name="Ειδική δενδροκομία"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Ειδική δενδροκομία"> Ειδική δενδροκομία Τόμος II "Ακρόδρυα-Πυρηνόκαρπα-Λοιπά καρποφόρα", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref> | ||
+ | </references> | ||
+ | |||
[[σχετίζεται με::Ροδάκινο| ]] | [[σχετίζεται με::Ροδάκινο| ]] | ||
Γραμμή 5: | Γραμμή 11: | ||
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]] | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]] | [[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 08:28, 26 Ιουνίου 2015
Η καλλιέργεια της ροδακινιάς παράγει ως προϊόν το ροδάκινο. Τα ροδάκινα, αν και δε συντηρούνται για μακρόν, μπορεί να διατηρηθούν για 2-4 βδομάδες, ανάλογα με την ποικιλία και το βαθμό ωριμότητας, περίπου στους 0oC και σχετική υγρασία 90%. Συνιστάται ταχεία πρόψυξη (υδρόψυξη) στους 0oC αμέσως μετά τη συγκομιδή, γιατί επιβραδύνεται η ωρίμαση και παρεμποδίζεται η ανάπτυξη μικροοργανισμών, που προκαλούν ταχεία φθορά στους καρπούς.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Ειδική δενδροκομία Τόμος II "Ακρόδρυα-Πυρηνόκαρπα-Λοιπά καρποφόρα", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.