Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση φουντουκιών"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Τα [[Φουντούκι|φουντούκια]] συνηθίζεται να συσκευάζονται σε πλαστικά δοχεία σταθεροποίηση υγρασίας και αποφυγή απορρόφησης μυρωδιάς από άλλα προϊόντα) και διατηρούνται για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τη [[Κλιματικές συνθήκες φουντουκιάς|θερμοκρασία]]. Στους 21<sup>o</sup>C ή χαμηλότερα τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν καλά για 14 μήνες. Κατά διαστήματα όμως το προϊόν πρέπει να ελέγχεται για ενδεχόμενη προσβολή από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 0-1,7<sup>o</sup>C με σχετική υγρασία 60-65%, τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν για 2 χρόνια μέσα σε δοχεία, χωρίς κανένα κίνδυνο προσβολής από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 2,8-3,9<sup>o</sup>C με σχετική υγρασία 60-65% τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν σε σωρό για 4 χρόνια. Πρέπει όμως να μεταφερθούν σε θερμοκρασία 1,7-4,4<sup>o</sup>C πριν εκτεθούν σε θερμοκρασία δωματίου, προς αποφυγή συμπύκνωσης της υγρασίας.  
+
Τα [[Φουντούκι|φουντούκια]] συνηθίζεται να συσκευάζονται σε πλαστικά δοχεία σταθεροποίηση υγρασίας και αποφυγή απορρόφησης μυρωδιάς από άλλα προϊόντα) και διατηρούνται για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τη [[Κλιματικές συνθήκες φουντουκιάς|θερμοκρασία]]. Στους 21<sup>o</sup>C ή χαμηλότερα τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν καλά για 14 μήνες. Κατά διαστήματα όμως το προϊόν πρέπει να ελέγχεται για ενδεχόμενη προσβολή από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 0-1,7<sup>o</sup>C με σχετική υγρασία 60-65%, τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν για 2 χρόνια μέσα σε δοχεία, χωρίς κανένα κίνδυνο προσβολής από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 2,8-3,9<sup>o</sup>C με σχετική υγρασία 60-65% τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν σε σωρό για 4 χρόνια. Πρέπει όμως να μεταφερθούν σε θερμοκρασία 1,7-4,4<sup>o</sup>C πριν εκτεθούν σε θερμοκρασία δωματίου, προς αποφυγή συμπύκνωσης της υγρασίας.<ref name="Ειδική δενδροκομία"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Ειδική δενδροκομία"> Ειδική δενδροκομία Τόμος II "Ακρόδρυα-Πυρηνόκαρπα-Λοιπά καρποφόρα", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref>
 +
<references/>
 +
 
  
 
[[σχετίζεται με::Φουντούκι| ]]
 
[[σχετίζεται με::Φουντούκι| ]]
Γραμμή 5: Γραμμή 11:
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 13:13, 22 Ιουνίου 2015

Τα φουντούκια συνηθίζεται να συσκευάζονται σε πλαστικά δοχεία σταθεροποίηση υγρασίας και αποφυγή απορρόφησης μυρωδιάς από άλλα προϊόντα) και διατηρούνται για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τη θερμοκρασία. Στους 21oC ή χαμηλότερα τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν καλά για 14 μήνες. Κατά διαστήματα όμως το προϊόν πρέπει να ελέγχεται για ενδεχόμενη προσβολή από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 0-1,7oC με σχετική υγρασία 60-65%, τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν για 2 χρόνια μέσα σε δοχεία, χωρίς κανένα κίνδυνο προσβολής από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 2,8-3,9oC με σχετική υγρασία 60-65% τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν σε σωρό για 4 χρόνια. Πρέπει όμως να μεταφερθούν σε θερμοκρασία 1,7-4,4oC πριν εκτεθούν σε θερμοκρασία δωματίου, προς αποφυγή συμπύκνωσης της υγρασίας.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Ειδική δενδροκομία Τόμος II "Ακρόδρυα-Πυρηνόκαρπα-Λοιπά καρποφόρα", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.