Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Κοπή υπέργειου τμήματος σπαραγγιού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Αμέσως μετά την ξήρανση του υπέργειου τμήματος του [[Σπαράγγι φυτό|φυτού]] λογω της χαμηλής [[Κλιματικές συνθήκες σπαραγγιού|θερμοκρασίας]] προς το τέλος του φθινοπώρου, κόβεται και απομακρύνεται από την [[Καλλιέργεια σπαραγγιού|καλλιέργεια]]. Η κοπή του υπέργειου τμήματος γίνεται περίπου 10cm από την επιφάνεια του [[Εδαφικές συνθήκς σπαραγγιού|εδάφους]], έτσι ώστε να γνωρίζουμε που βρίσκεται το ρίζωμα. Η απομάκρυνση του υπέργειου τμήματος κρίνεται αναγκαία για την αποφυγή συνέχισης μυκητολογικών μολύνσεων που μπορεί να υπάρχουν πάνω στους βλαστούς ή το [[Βοτανικά χαρακτηριστικά σπαραγγιού|φύλλωμα]].
+
Αμέσως μετά την ξήρανση του υπέργειου τμήματος του [[Σπαράγγι φυτό|φυτού]] λογω της χαμηλής [[Κλιματικές συνθήκες σπαραγγιού|θερμοκρασίας]] προς το τέλος του φθινοπώρου, κόβεται και απομακρύνεται από την [[Καλλιέργεια σπαραγγιού|καλλιέργεια]]. Η κοπή του υπέργειου τμήματος γίνεται περίπου 10cm από την επιφάνεια του [[Εδαφικές συνθήκες σπαραγγιού|εδάφους]], έτσι ώστε να γνωρίζουμε που βρίσκεται το ρίζωμα. Η απομάκρυνση του υπέργειου τμήματος κρίνεται αναγκαία για την αποφυγή συνέχισης μυκητολογικών μολύνσεων που μπορεί να υπάρχουν πάνω στους βλαστούς ή το [[Βοτανικά χαρακτηριστικά σπαραγγιού|φύλλωμα]].<ref name="Σπαράγγι"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Σπαράγγι"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Σπαράγγι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref>
 +
</references>
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια σπαραγγιού| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια σπαραγγιού| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 08:37, 9 Ιουλίου 2015

Αμέσως μετά την ξήρανση του υπέργειου τμήματος του φυτού λογω της χαμηλής θερμοκρασίας προς το τέλος του φθινοπώρου, κόβεται και απομακρύνεται από την καλλιέργεια. Η κοπή του υπέργειου τμήματος γίνεται περίπου 10cm από την επιφάνεια του εδάφους, έτσι ώστε να γνωρίζουμε που βρίσκεται το ρίζωμα. Η απομάκρυνση του υπέργειου τμήματος κρίνεται αναγκαία για την αποφυγή συνέχισης μυκητολογικών μολύνσεων που μπορεί να υπάρχουν πάνω στους βλαστούς ή το φύλλωμα.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Σπαράγγι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.