Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Κοπή υπέργειου τμήματος σπαραγγιού"
Από GAIApedia
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται) | |||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Αμέσως μετά την ξήρανση του υπέργειου τμήματος του [[Σπαράγγι φυτό|φυτού]] λογω της χαμηλής [[Κλιματικές συνθήκες σπαραγγιού|θερμοκρασίας]] προς το τέλος του φθινοπώρου, κόβεται και απομακρύνεται από την [[Καλλιέργεια σπαραγγιού|καλλιέργεια]]. Η κοπή του υπέργειου τμήματος γίνεται περίπου 10cm από την επιφάνεια του [[Εδαφικές | + | Αμέσως μετά την ξήρανση του υπέργειου τμήματος του [[Σπαράγγι φυτό|φυτού]] λογω της χαμηλής [[Κλιματικές συνθήκες σπαραγγιού|θερμοκρασίας]] προς το τέλος του φθινοπώρου, κόβεται και απομακρύνεται από την [[Καλλιέργεια σπαραγγιού|καλλιέργεια]]. Η κοπή του υπέργειου τμήματος γίνεται περίπου 10cm από την επιφάνεια του [[Εδαφικές συνθήκες σπαραγγιού|εδάφους]], έτσι ώστε να γνωρίζουμε που βρίσκεται το ρίζωμα. Η απομάκρυνση του υπέργειου τμήματος κρίνεται αναγκαία για την αποφυγή συνέχισης μυκητολογικών μολύνσεων που μπορεί να υπάρχουν πάνω στους βλαστούς ή το [[Βοτανικά χαρακτηριστικά σπαραγγιού|φύλλωμα]].<ref name="Σπαράγγι"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Σπαράγγι"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Σπαράγγι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref> | ||
+ | </references> | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | ||
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια σπαραγγιού| ]] | [[σχετίζεται με::Καλλιέργεια σπαραγγιού| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 08:37, 9 Ιουλίου 2015
Αμέσως μετά την ξήρανση του υπέργειου τμήματος του φυτού λογω της χαμηλής θερμοκρασίας προς το τέλος του φθινοπώρου, κόβεται και απομακρύνεται από την καλλιέργεια. Η κοπή του υπέργειου τμήματος γίνεται περίπου 10cm από την επιφάνεια του εδάφους, έτσι ώστε να γνωρίζουμε που βρίσκεται το ρίζωμα. Η απομάκρυνση του υπέργειου τμήματος κρίνεται αναγκαία για την αποφυγή συνέχισης μυκητολογικών μολύνσεων που μπορεί να υπάρχουν πάνω στους βλαστούς ή το φύλλωμα.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Σπαράγγι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.