Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Φύτευση δενδρολίβανου"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
(2 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από 2 χρήστες δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η φύτευση πραγματοποιείται το φθινόπωρο ή την άνοιξη, μετά τον κίνδυνο παγετών. Οι αποστάσεις φύτευσης είναι 1,00 – 1,40  m μεταξύ των γραμμών και 0,50 – 0, 70 m επί της γραμμής, δηλαδή απαιτούνται 1000 -1500 φυτά/στρ. Οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών καθορίζονται από τα μηχανήματα κατεργασίας που διαθέτει ο καλλιεργητής.  
+
Η φύτευση του [[Δενδρολίβανο φυτό |δενδρολίβανου]] πραγματοποιείται το φθινόπωρο ή την άνοιξη, μετά τον κίνδυνο παγετών. Οι αποστάσεις φύτευσης είναι 1,00–1,40m μεταξύ των γραμμών και 0,50–0,70m επί της γραμμής, δηλαδή απαιτούνται 1000-1500 φυτά/στρ. Οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών καθορίζονται από τα [[αγροτικά μηχανήματα |μηχανήματα]] κατεργασίας που διαθέτει ο καλλιεργητής.<ref name="Καλλιέργεια, μεταποίηση και διασφάλιση ποιότητας των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών"/> 
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Καλλιέργεια, μεταποίηση και διασφάλιση ποιότητας των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών"> Καλλιέργεια, μεταποίηση και διασφάλιση ποιότητας των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών: Βασικές αρχές καθετοποιημένης παραγωγής, των Δρ. Ελένη Μαλούπα, Δρ. Κατερίνα Γρηγοριάδου, Δρ. Διαμάντω Λάζαρη και Δρ. Νικόλαος Κρίγκας, Καβάλα 2013.</ref>
 +
</references>
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια δενδρολίβανου| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια δενδρολίβανου| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 11:58, 14 Ιουλίου 2016

Η φύτευση του δενδρολίβανου πραγματοποιείται το φθινόπωρο ή την άνοιξη, μετά τον κίνδυνο παγετών. Οι αποστάσεις φύτευσης είναι 1,00–1,40m μεταξύ των γραμμών και 0,50–0,70m επί της γραμμής, δηλαδή απαιτούνται 1000-1500 φυτά/στρ. Οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών καθορίζονται από τα μηχανήματα κατεργασίας που διαθέτει ο καλλιεργητής.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Καλλιέργεια, μεταποίηση και διασφάλιση ποιότητας των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών: Βασικές αρχές καθετοποιημένης παραγωγής, των Δρ. Ελένη Μαλούπα, Δρ. Κατερίνα Γρηγοριάδου, Δρ. Διαμάντω Λάζαρη και Δρ. Νικόλαος Κρίγκας, Καβάλα 2013.