Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Καταπολέμηση ζιζανίων μαστιχόδενδρου"
(Νέα σελίδα με 'Το ξύσιμο του εδάφους και η απαλλαγή του από τα αγριόχο...') |
|||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Το ξύσιμο του [[Εδαφικές συνθήκες μαστιχόδενδρου|εδάφους]] και η απαλλαγή του από τα αγριόχορτα γίνεται με ένα ειδικό σιδερένιο εργαλείο, την άμια. Εκτός από τα ειδικά αυτά σχεδιασμένα εργαλεία τα οποία λέγονται και ξυστριά, για την εργασία αυτή χρησιμοποιούνται επίσης φτυάρια και μυστριά. Αυτή η διαδικασία είναι η δυσκολότερη και η πιο κοπιαστική. Από τα εργαλεία το μιστρί είναι το πιο συνηθισμένο σε χρήση, γιατί δίνει περισσότερη ακρίβεια και καλύτερη δουλειά. Ακολουθεί σκούπισμα της καθαρισμένης περιοχής με κοινή σκούπα ή με αυτοσχέδια από τα ίδια τα κλαδιά του σχοίνου. | + | Το ξύσιμο του [[Εδαφικές συνθήκες μαστιχόδενδρου|εδάφους]] και η απαλλαγή του από τα αγριόχορτα γίνεται με ένα ειδικό σιδερένιο εργαλείο, την άμια. Εκτός από τα ειδικά αυτά σχεδιασμένα εργαλεία τα οποία λέγονται και ξυστριά, για την εργασία αυτή χρησιμοποιούνται επίσης φτυάρια και μυστριά. Αυτή η διαδικασία είναι η δυσκολότερη και η πιο κοπιαστική. Από τα εργαλεία το μιστρί είναι το πιο συνηθισμένο σε χρήση, γιατί δίνει περισσότερη ακρίβεια και καλύτερη δουλειά. Ακολουθεί σκούπισμα της καθαρισμένης περιοχής με κοινή σκούπα ή με αυτοσχέδια από τα ίδια τα κλαδιά του σχοίνου.<ref name="Καλλιέργεια μαστίχας"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Καλλιέργεια μαστίχας"> Η επίδραση των χαρακτηριστικών του μαστιχοπαραγωγού στην παραγωγή και στην προώθηση της μαστίχας Χίου, πτυχιακή μελέτη της φοιτήτριας Ειρήνης Πιταούλη, Αθήνα 2004.</ref> | ||
+ | </references> | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | ||
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια μαστιχόδενδρου| ]] | [[σχετίζεται με::Καλλιέργεια μαστιχόδενδρου| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 09:05, 21 Ιουλίου 2015
Το ξύσιμο του εδάφους και η απαλλαγή του από τα αγριόχορτα γίνεται με ένα ειδικό σιδερένιο εργαλείο, την άμια. Εκτός από τα ειδικά αυτά σχεδιασμένα εργαλεία τα οποία λέγονται και ξυστριά, για την εργασία αυτή χρησιμοποιούνται επίσης φτυάρια και μυστριά. Αυτή η διαδικασία είναι η δυσκολότερη και η πιο κοπιαστική. Από τα εργαλεία το μιστρί είναι το πιο συνηθισμένο σε χρήση, γιατί δίνει περισσότερη ακρίβεια και καλύτερη δουλειά. Ακολουθεί σκούπισμα της καθαρισμένης περιοχής με κοινή σκούπα ή με αυτοσχέδια από τα ίδια τα κλαδιά του σχοίνου.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Η επίδραση των χαρακτηριστικών του μαστιχοπαραγωγού στην παραγωγή και στην προώθηση της μαστίχας Χίου, πτυχιακή μελέτη της φοιτήτριας Ειρήνης Πιταούλη, Αθήνα 2004.