Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία μηδικής Υπάτη"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Πρόκειται για ποικιλία έρευνας του [{{#show: Ιστοσελίδα ΕΘΙΑΓΕ| ?has link}} ΕΘΙ...')
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
Πρόκειται για [[ποικιλίες μηδικής |ποικιλία]] έρευνας του [{{#show: Ιστοσελίδα ΕΘΙΑΓΕ| ?has link}} ΕΘΙΑΓΕ]. Είναι η γνωστή ποικιλία που καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων παραγωγών.
 
Πρόκειται για [[ποικιλίες μηδικής |ποικιλία]] έρευνας του [{{#show: Ιστοσελίδα ΕΘΙΑΓΕ| ?has link}} ΕΘΙΑΓΕ]. Είναι η γνωστή ποικιλία που καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων παραγωγών.
  
    Είναι μεσοπρώιμη ποικιλία η οποία παρουσιάζει εξαιρετική προσαρμοστικότητα στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της Ελλάδος
+
Είναι μεσοπρώιμη ποικιλία η οποία παρουσιάζει εξαιρετική προσαρμοστικότητα στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της Ελλάδος. Σε ποτιστικές [[καλλιέργεια μηδικής |καλλιέργειες]] θερίζεται 5-6 φορές το χρόνο και η παραγωγικότητά της διατηρείται σε εξαιρετικά επίπεδα ακόμη και μετά τον τέταρτο χρόνο.
  
    Σε ποτιστικές καλλιέργειες θερίζεται 5-6 φορές το χρόνο και η παραγωγικότητά της διατηρείται σε εξαιρετικά επίπεδα ακόμη και μετά τον 4º χρόνο
+
Τα [[μηδική φυτό |φυτά]] της Υπάτης είναι εύρωστα με πολλούς λεπτούς [[βοτανικά χαρακτηριστικά μηδικής |βλαστούς]] και πλούσιο φύλλωμα.
  
    Τα φυτά της Υπάτης είναι εύρωστα με πολλούς λεπτούς βλαστούς και πλούσιο φύλλωμα
+
Αναβλαστάνει νωρίς την Άνοιξη και παρουσιάζει ταχύ ρυθμό [[Αύξηση και ανάπτυξη του φυτού της μηδικής |ανάπτυξης]] μετά από κάθε κοπή.
  
    Αναβλαστάνει νωρίς την Άνοιξη και παρουσιάζει ταχύ ρυθμό ανάπτυξης μετά από κάθε κοπή.
+
Είναι πολύ ανθεκτική στο ψύχος και στις [[ασθένειες μηδικής |ασθένειες]].
 
+
    Είναι πολύ ανθεκτική στο ψύχος και στις ασθένειες
+
 
+
    Το χόρτο που παράγεται έχει εξαιρετική διατροφική ποιότητα
+
  
 +
Το [[μηδική προϊόν |χόρτο]] που παράγεται έχει εξαιρετική [[Θρεπτική αξία σανού μηδικής |διατροφική ποιότητα]].
  
 
[[Category:Μηδική]]
 
[[Category:Μηδική]]

Τελευταία αναθεώρηση της 15:11, 1 Οκτωβρίου 2013

Πρόκειται για ποικιλία έρευνας του ΕΘΙΑΓΕ. Είναι η γνωστή ποικιλία που καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων παραγωγών.

Είναι μεσοπρώιμη ποικιλία η οποία παρουσιάζει εξαιρετική προσαρμοστικότητα στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της Ελλάδος. Σε ποτιστικές καλλιέργειες θερίζεται 5-6 φορές το χρόνο και η παραγωγικότητά της διατηρείται σε εξαιρετικά επίπεδα ακόμη και μετά τον τέταρτο χρόνο.

Τα φυτά της Υπάτης είναι εύρωστα με πολλούς λεπτούς βλαστούς και πλούσιο φύλλωμα.

Αναβλαστάνει νωρίς την Άνοιξη και παρουσιάζει ταχύ ρυθμό ανάπτυξης μετά από κάθε κοπή.

Είναι πολύ ανθεκτική στο ψύχος και στις ασθένειες.

Το χόρτο που παράγεται έχει εξαιρετική διατροφική ποιότητα.