Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή και διαχείριση χορτοδοτικής καλλιέργειας αλεξανδρινού τριφυλλιού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Στη χώρα μας, σε πρώιμη φθινοπωρινή σπορά (τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου) η πρώτη κοπή γίν...')
 
 
(2 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από ένα χρήστη δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Στη χώρα μας, σε πρώιμη φθινοπωρινή σπορά (τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου) η πρώτη κοπή γίνεται περίπου μετά από δύο μήνες, όταν τα φυτά έχουν ύψος 40-45cm και μέση απόδοση χλωρού χόρτου 1,2tn/στρ. Σε ανοιξιάτικη σπορά η πρώτη κοπή γίνεται μετά από 2,5 μήνες, όταν τα φυτά έχουν ύψος 80cm και μέση απόδοση σε χλωρό χόρτο 2,5tn/στρ. Οι επόμενοι θερισμοί γίνονται στην έναρξη της άνθησης. Εάν όμως καθυστερήσει η άνθηση, λόγω κυρίως των καιρικών συνθηκών τότε οι θερισμοί προσδιορίζονται από την έναρξη της αναβλάστησης των [[βοτανικά χαρακτηριστικά αλεξανδρινού τριφυλλιού |οφθαλμών]] στη βάση του φυτού. Όταν οι αναβλαστήσεις φτάσουν τα 2-3cm, γίνεται θερισμός στο ύψος των 5cm από το έδαφος, ώστε να μη ζημιωθούν οι νέες αναβλαστήσεις.
+
[[Image:Καλλιέργεια αλεξανδρινού τριφυλλιού.jpg|thumb|px100|Καλλιέργεια αλεξανδρινού τριφυλλιού]]
 +
 
 +
Ο τρόπος διαχείρισης εξαρτάται από την εποχή σποράς και τις κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής, όπου γίνεται η καλλιέργεια.
 +
 
 +
Στη χώρα μας, σε πρώιμη φθινοπωρινή σπορά (τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου) η πρώτη κοπή στο [[αλεξανδρινό τριφύλλι φυτό |είδος αυτό του τριφυλλιού]] γίνεται περίπου μετά από δύο μήνες, όταν τα φυτά έχουν ύψος 40-45cm και μέση απόδοση χλωρού χόρτου 1,2tn/στρ. Σε ανοιξιάτικη σπορά η πρώτη κοπή γίνεται μετά από 2,5 μήνες, όταν τα φυτά έχουν ύψος 80cm και μέση απόδοση σε χλωρό χόρτο 2,5tn/στρ. Οι επόμενοι θερισμοί γίνονται στην έναρξη της άνθησης. Εάν όμως καθυστερήσει η άνθηση, λόγω κυρίως των καιρικών συνθηκών τότε οι θερισμοί προσδιορίζονται από την έναρξη της αναβλάστησης των [[βοτανικά χαρακτηριστικά αλεξανδρινού τριφυλλιού |οφθαλμών]] στη βάση του φυτού. Όταν οι αναβλαστήσεις φτάσουν τα 2-3cm, γίνεται θερισμός στο ύψος των 5cm από το έδαφος, ώστε να μη ζημιωθούν οι νέες αναβλαστήσεις.
  
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια αλεξανδρινού τριφυλλιού| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια αλεξανδρινού τριφυλλιού| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 13:02, 4 Οκτωβρίου 2013

Καλλιέργεια αλεξανδρινού τριφυλλιού

Ο τρόπος διαχείρισης εξαρτάται από την εποχή σποράς και τις κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής, όπου γίνεται η καλλιέργεια.

Στη χώρα μας, σε πρώιμη φθινοπωρινή σπορά (τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου) η πρώτη κοπή στο είδος αυτό του τριφυλλιού γίνεται περίπου μετά από δύο μήνες, όταν τα φυτά έχουν ύψος 40-45cm και μέση απόδοση χλωρού χόρτου 1,2tn/στρ. Σε ανοιξιάτικη σπορά η πρώτη κοπή γίνεται μετά από 2,5 μήνες, όταν τα φυτά έχουν ύψος 80cm και μέση απόδοση σε χλωρό χόρτο 2,5tn/στρ. Οι επόμενοι θερισμοί γίνονται στην έναρξη της άνθησης. Εάν όμως καθυστερήσει η άνθηση, λόγω κυρίως των καιρικών συνθηκών τότε οι θερισμοί προσδιορίζονται από την έναρξη της αναβλάστησης των οφθαλμών στη βάση του φυτού. Όταν οι αναβλαστήσεις φτάσουν τα 2-3cm, γίνεται θερισμός στο ύψος των 5cm από το έδαφος, ώστε να μη ζημιωθούν οι νέες αναβλαστήσεις.