Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Φύτευση κουνουπιδιού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Το κουνουπίδι είναι έτοιμο να το πάρουμε από το σπορείο και να φυτευτεί σ...')
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το [[Κουνουπίδι φυτό|κουνουπίδι]] είναι έτοιμο να το πάρουμε από το σπορείο και να φυτευτεί στο χωράφι, όταν αποκτήσει 4 πραγματικά [[Βοτανικά χαρακτηριστικά κουνουπιδιού|φύλλα]] και ύψος περίπου 15cm. Φθάνει σε αυτό το στάδιο περίπου 1,5 μήνα μετά τη [[Σπορά κουνουπιδιού|σπορά στο σπορείο]]. Η φύτευση γίνεται σε γραμμές. Οι γραμμές απέχουν μεταξύ τους 60 - 90cm και τα φυτά επί της γραμμής 50 - 70cm. Όσο πιο πυκνά φυτεύνται, τόσο μικρότερα φυτά παράγονται. Αντίθετα, όταν η φύτευση είναι αραιή, λιγότερα φυτα έχουν στην διάθεσή τους περισσότερα [[Ρόλος θρεπτικών στοιχείων στα φυτά|θρεπτικά συστατικά]] και [[Άρδευση κουνουπιδιού|νερό]], επομένως αναπτύσσονται περισσότερο. Παρόλα αυτά, τελικά η πυκνή φύτευση δίνει συνολικά μεγαλύτερη παραγωγή. Η φύτευση καλό είναι να γίνεται το απόγευμα, όταν έχει πέσει ο ήλιος ή σε μέρες με συννεφιά, γιατί τα νεαρά φυτά χάνουν λιγότερη υγρασία και δεν καταπονούνται.   
+
Το [[Κουνουπίδι φυτό|κουνουπίδι]] είναι έτοιμο να το πάρουμε από το σπορείο και να φυτευτεί στο χωράφι, όταν αποκτήσει 4 πραγματικά [[Βοτανικά χαρακτηριστικά κουνουπιδιού|φύλλα]] και ύψος περίπου 15cm. Φθάνει σε αυτό το στάδιο περίπου 1,5 μήνα μετά τη [[Σπορά κουνουπιδιού|σπορά στο σπορείο]]. Η φύτευση γίνεται σε γραμμές. Οι γραμμές απέχουν μεταξύ τους 60 - 90cm και τα φυτά επί της γραμμής 50 - 70cm. Όσο πιο πυκνά φυτεύνται, τόσο μικρότερα φυτά παράγονται. Αντίθετα, όταν η φύτευση είναι αραιή, λιγότερα φυτα έχουν στην διάθεσή τους περισσότερα [[Ρόλος θρεπτικών στοιχείων στα φυτά|θρεπτικά συστατικά]] και [[Άρδευση κουνουπιδιού|νερό]], επομένως αναπτύσσονται περισσότερο. Παρόλα αυτά, τελικά η πυκνή φύτευση δίνει συνολικά μεγαλύτερη παραγωγή. Η φύτευση καλό είναι να γίνεται το απόγευμα, όταν έχει πέσει ο ήλιος ή σε μέρες με συννεφιά, γιατί τα νεαρά φυτά χάνουν λιγότερη υγρασία και δεν καταπονούνται.<ref name="Σταυρανθή"/>  
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Σταυρανθή"> Σταυρανθή - Βιολογικός λαχανόκηπος, των Λαμπρόπουλο Παναγιώτη και Νυδριώτη Έφης, Γεωπόνων Γ.Π.Α M.Sc.</ref>
 +
</references>
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια κουνουπιδιού| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια κουνουπιδιού| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 09:47, 10 Ιουλίου 2015

Το κουνουπίδι είναι έτοιμο να το πάρουμε από το σπορείο και να φυτευτεί στο χωράφι, όταν αποκτήσει 4 πραγματικά φύλλα και ύψος περίπου 15cm. Φθάνει σε αυτό το στάδιο περίπου 1,5 μήνα μετά τη σπορά στο σπορείο. Η φύτευση γίνεται σε γραμμές. Οι γραμμές απέχουν μεταξύ τους 60 - 90cm και τα φυτά επί της γραμμής 50 - 70cm. Όσο πιο πυκνά φυτεύνται, τόσο μικρότερα φυτά παράγονται. Αντίθετα, όταν η φύτευση είναι αραιή, λιγότερα φυτα έχουν στην διάθεσή τους περισσότερα θρεπτικά συστατικά και νερό, επομένως αναπτύσσονται περισσότερο. Παρόλα αυτά, τελικά η πυκνή φύτευση δίνει συνολικά μεγαλύτερη παραγωγή. Η φύτευση καλό είναι να γίνεται το απόγευμα, όταν έχει πέσει ο ήλιος ή σε μέρες με συννεφιά, γιατί τα νεαρά φυτά χάνουν λιγότερη υγρασία και δεν καταπονούνται.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Σταυρανθή - Βιολογικός λαχανόκηπος, των Λαμπρόπουλο Παναγιώτη και Νυδριώτη Έφης, Γεωπόνων Γ.Π.Α M.Sc.