Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Φύτευση κουνουπιδιού"
(Νέα σελίδα με 'Το κουνουπίδι είναι έτοιμο να το πάρουμε από το σπορείο και να φυτευτεί σ...') |
|||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Το [[Κουνουπίδι φυτό|κουνουπίδι]] είναι έτοιμο να το πάρουμε από το σπορείο και να φυτευτεί στο χωράφι, όταν αποκτήσει 4 πραγματικά [[Βοτανικά χαρακτηριστικά κουνουπιδιού|φύλλα]] και ύψος περίπου 15cm. Φθάνει σε αυτό το στάδιο περίπου 1,5 μήνα μετά τη [[Σπορά κουνουπιδιού|σπορά στο σπορείο]]. Η φύτευση γίνεται σε γραμμές. Οι γραμμές απέχουν μεταξύ τους 60 - 90cm και τα φυτά επί της γραμμής 50 - 70cm. Όσο πιο πυκνά φυτεύνται, τόσο μικρότερα φυτά παράγονται. Αντίθετα, όταν η φύτευση είναι αραιή, λιγότερα φυτα έχουν στην διάθεσή τους περισσότερα [[Ρόλος θρεπτικών στοιχείων στα φυτά|θρεπτικά συστατικά]] και [[Άρδευση κουνουπιδιού|νερό]], επομένως αναπτύσσονται περισσότερο. Παρόλα αυτά, τελικά η πυκνή φύτευση δίνει συνολικά μεγαλύτερη παραγωγή. Η φύτευση καλό είναι να γίνεται το απόγευμα, όταν έχει πέσει ο ήλιος ή σε μέρες με συννεφιά, γιατί τα νεαρά φυτά χάνουν λιγότερη υγρασία και δεν καταπονούνται. | + | Το [[Κουνουπίδι φυτό|κουνουπίδι]] είναι έτοιμο να το πάρουμε από το σπορείο και να φυτευτεί στο χωράφι, όταν αποκτήσει 4 πραγματικά [[Βοτανικά χαρακτηριστικά κουνουπιδιού|φύλλα]] και ύψος περίπου 15cm. Φθάνει σε αυτό το στάδιο περίπου 1,5 μήνα μετά τη [[Σπορά κουνουπιδιού|σπορά στο σπορείο]]. Η φύτευση γίνεται σε γραμμές. Οι γραμμές απέχουν μεταξύ τους 60 - 90cm και τα φυτά επί της γραμμής 50 - 70cm. Όσο πιο πυκνά φυτεύνται, τόσο μικρότερα φυτά παράγονται. Αντίθετα, όταν η φύτευση είναι αραιή, λιγότερα φυτα έχουν στην διάθεσή τους περισσότερα [[Ρόλος θρεπτικών στοιχείων στα φυτά|θρεπτικά συστατικά]] και [[Άρδευση κουνουπιδιού|νερό]], επομένως αναπτύσσονται περισσότερο. Παρόλα αυτά, τελικά η πυκνή φύτευση δίνει συνολικά μεγαλύτερη παραγωγή. Η φύτευση καλό είναι να γίνεται το απόγευμα, όταν έχει πέσει ο ήλιος ή σε μέρες με συννεφιά, γιατί τα νεαρά φυτά χάνουν λιγότερη υγρασία και δεν καταπονούνται.<ref name="Σταυρανθή"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Σταυρανθή"> Σταυρανθή - Βιολογικός λαχανόκηπος, των Λαμπρόπουλο Παναγιώτη και Νυδριώτη Έφης, Γεωπόνων Γ.Π.Α M.Sc.</ref> | ||
+ | </references> | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | ||
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια κουνουπιδιού| ]] | [[σχετίζεται με::Καλλιέργεια κουνουπιδιού| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 09:47, 10 Ιουλίου 2015
Το κουνουπίδι είναι έτοιμο να το πάρουμε από το σπορείο και να φυτευτεί στο χωράφι, όταν αποκτήσει 4 πραγματικά φύλλα και ύψος περίπου 15cm. Φθάνει σε αυτό το στάδιο περίπου 1,5 μήνα μετά τη σπορά στο σπορείο. Η φύτευση γίνεται σε γραμμές. Οι γραμμές απέχουν μεταξύ τους 60 - 90cm και τα φυτά επί της γραμμής 50 - 70cm. Όσο πιο πυκνά φυτεύνται, τόσο μικρότερα φυτά παράγονται. Αντίθετα, όταν η φύτευση είναι αραιή, λιγότερα φυτα έχουν στην διάθεσή τους περισσότερα θρεπτικά συστατικά και νερό, επομένως αναπτύσσονται περισσότερο. Παρόλα αυτά, τελικά η πυκνή φύτευση δίνει συνολικά μεγαλύτερη παραγωγή. Η φύτευση καλό είναι να γίνεται το απόγευμα, όταν έχει πέσει ο ήλιος ή σε μέρες με συννεφιά, γιατί τα νεαρά φυτά χάνουν λιγότερη υγρασία και δεν καταπονούνται.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Σταυρανθή - Βιολογικός λαχανόκηπος, των Λαμπρόπουλο Παναγιώτη και Νυδριώτη Έφης, Γεωπόνων Γ.Π.Α M.Sc.